Anti Stress Massage

De Anti Stress Massage door Praktijk Uit Handen in Den Haag is volledig gericht op het verlagen van het stressniveau in het lichaam, het stimuleren van het herstellend vermogen (op emotioneel, fysiek en mentaal niveau), vitaliseren van je weefsels en vergroten van je veerkracht!

anti-stress massage nijmegen den haag

Wat doet stress?

Stress brengt het lichaam in een staat van alertheid. Je lichaam gaat adrenaline en cortisol aanmaken die zorgen dat je klaar bent om snel te handelen. Vroeger toen we nog in de wilde natuur leefden, was dit nodig om te kunnen vechten of vluchten. De stress die we tegenwoordig hebben heeft meer te maken met deadlines hebben, een te volle agenda, emotionele spanning etc. De energie die wordt opgebouwd om fysiek te handelen wordt niet opgebruikt, waardoor je in een gespannen toestand blijft en je fysiek, mentaal en emotioneel dus constant onder spanning staat. Je zet jezelf a.h.w. vast.

Spanning zorgt dus voor contractie in je lichaam, een gestagneerde energie stroom, verminderde bloed circulatie en verminderde circulatie in het lymfe systeem ( en dus verminderde immuniteit). Op langere termijn zorgt dit voor fysieke en emotionele klachten.

Ons lichaam bezit een enorme veerkracht en zelfherstellend vermogen als we het de kans geven. Hiervoor is het belangrijk om de stress cyclus te doorbreken.

anti stress massage den haag

Wat doet de anti-stress massage?

De anti stress massage is volledig afgestemd op het stimuleren van het zelfherstellende vermogen. Door je lichaam loopt een fijn bindweefsel netwerk dat je je voor kunt stellen als een sinaasappel netje dat door je hele lichaam loopt; onder je huid en het omsluit, verbindt en doordringt weefsels (zoals je spieren en organen). Als er sprake is van stress, trekt dit netwerk zich samen (net als een spier, alleen verloopt het proces van aan- en ontspannen veel langzamer). In de anti- stress massage worden technieken uit de Trager Approach gecombineerd met technieken uit de fascia therapie (Methode Danis Bois) en Cranio Sacraal Therapie. Deze 

  • Stimuleren de ontspanning van het bindweefsel (fascia) netwerk, zodat de bloedcirculatie weer toeneemt (en dus ook de afvoer van afvalstoffen en toevoer van zuurstof en voedingstoffen die de weefsels gezond houden). Ook zal de stroming van lymfevloeistof weer toe nemen en je immuunsysteem verbeteren.
  • Zorgen voor vitalisatie van het weefsel. Alles wat leeft is constant in beweging: de trilling van moleculen, stroming van vloeistoffen ed.. Stress remt deze trilling. Door technieken zoals vibratie van het weefsel op verschillenden diepte niveau's, wordt het weefsel gevitaliseerd en uitgenodigd de vastgezette spanning los te laten.
  •  Door de meditatieve, contactvolle manier van aanraken kom je fysiek en mentaal in een diepe ontspanning. Dit stimuleert het para sympatische zenuwstelsel, welke zorgt voor herstel van je lichamelijke, mentale en emotionele balans.

Hoe is de stress verminderende massage opgebouwd?

Je kunt kiezen uit een anti stress massage van 25, 40 of 55 min. Ben je een beetje gespannen of slechts een deel van je lichaam, dan kan een massage korter dan een uur volstaan. Sta je al langere tijd onder fysieke of emotionele stress dan is een massage van 55 min. aan te raden. Een langere behandeling kan ook; deze kun je dan afspreken als de Bewustwordingsmassage.

Het lichaam heeft tijd nodig heeft om zich te kunnen ontspannen. Na ongeveer een half uur massage gaat het lichaam hormoonachtige stoffen aanmaken (zoals oxytocine, dopamine en endorfine) die zorgen voor een fijn gevoel (ontspanning, optimisme, geluk), vermindering van pijn en stress. Geef jezelf en je lichaam dus de tijd om in balans te komen.


Let Op: Bij deze massage wordt geen olie gebruikt. Verder vindt hij plaats in een warme ruimte met ontspannende muziek.

Tijd voor jou, waarin je met aandacht wordt aangeraakt in een balans tussen vitalisatie en tot rust brengen.

Meer informatie of een afspraak maken?

Bel of mail naar 06-199 99 547, resp. uithanden@gmail.com. Of klik op onderstaande buttons