arrow_drop_up arrow_drop_down

Anti Stress Massage

De Anti Stress Massage bij Praktijk Uit Handen in Nijmegen en Den Haag is volledig gericht op het verlagen van het stressniveau in je lichaam, het stimuleren van je herstellend vermogen (op emotioneel, fysiek en mentaal niveau), vitaliseren van je weefsels en het vergroten van je veerkracht!

Deze massage is gebaseerd op de Trager Approach en bevat technieken uit de fascia therapie (Methode Danis Bois) en Cranio Sacraal Therapie en richt zich op het stimuleren van de ruimte, stroming en beweeglijkheid in je lichaam. Door beweging, mobilisatie en het kneden van weefsels wordt je lichaam en geest gestimuleerd om spanning los te laten. Dit resulteert in  diepere ademhaling, ontspanning van spieren en bindweefsel, rust in je hoofd, meer aanwezigheid in je lichaam en het hier en nu etc..

anti-stress massage nijmegen den haag

Wat is het effect van stress?

Stress brengt het lichaam in een staat van alertheid. Je lichaam gaat adrenaline en cortisol aanmaken die zorgen dat je klaar bent om snel te handelen. Vroeger toen we nog in de wilde natuur leefden, was dit nodig om te kunnen vechten of vluchten. De stress die we tegenwoordig hebben heeft meer te maken met het hebben van deadlines, een te volle agenda, emotionele spanning etc. De energie die wordt opgebouwd om fysiek te handelen wordt niet opgebruikt, waardoor je in een gespannen toestand blijft en je fysiek, mentaal en emotioneel dus constant onder spanning staat. Je zet jezelf letterkijk en figuurlijk vast.

Spanning zorgt dus voor samentrekking (contractie) in je lichaam, wat lijdt tot een gestagneerde energie stroom, verminderde bloed circulatie en verminderde circulatie in het lymfe systeem ( en dus verminderde werking van je immuunsysteem). Op langere termijn zorgt dit voor fysieke en emotionele klachten.

Ons lichaam bezit een enorme veerkracht en zelfherstellend vermogen als we het de kans geven. Hiervoor is het belangrijk om de stress cyclus te doorbreken.

anti stress massage den haag

Wat doet de anti-stress massage?

Deze massage ter vermindering van stress is volledig afgestemd op het stimuleren van je zelfherstellende vermogen. Door je lichaam loopt een fijn bindweefsel netwerk dat je je voor kunt stellen als een sinaasappel netje dat door je hele lichaam loopt; onder je huid en het omsluit, verbindt en doordringt weefsels (zoals je spieren en organen). Als er sprake is van stress, trekt dit netwerk zich samen (net als een spier, alleen verloopt het proces van aan- en ontspannen veel langzamer).  De diverse benaderingswijzen in de anti- stress massage: 

  • Stimuleren de ontspanning van het bindweefsel (fascia) netwerk, zodat de bloedcirculatie weer toeneemt (en dus ook de afvoer van afvalstoffen en toevoer van zuurstof en voedingstoffen die de weefsels gezond houden). Ook zal de stroming van lymfevloeistof weer toe nemen en je immuunsysteem verbeteren.
  • Zorgen voor vitalisatie van het weefsel. Alles wat leeft is constant in beweging: de trilling van moleculen, stroming van vloeistoffen ed.. Stress remt deze trilling. Door technieken zoals vibratie van het weefsel op verschillenden diepte niveau's, wordt het weefsel gevitaliseerd en uitgenodigd de vastgezette spanning los te laten.
  • Zorgen fysiek en mentaal voor een diepe ontspanning door de meditatieve, contactvolle manier van aanraken. Dit stimuleert het para sympatische zenuwstelsel, welke zorgt voor herstel van je lichamelijke, mentale en emotionele balans.

Hoe is de stress verminderende massage opgebouwd?

Je kunt kiezen uit een anti stress massage van 25, 40 of 55 min. Ben je een beetje gespannen of slechts een deel van je lichaam, dan kan een massage korter dan een uur volstaan. Sta je al langere tijd onder fysieke of emotionele stress dan is een massage van 55 min. aan te raden. Een langere behandeling kan ook; deze kun je dan afspreken als de Bewustwordingsmassage.

Het lichaam heeft tijd nodig heeft om zich te kunnen ontspannen. Na ongeveer een half uur massage gaat het lichaam hormoonachtige stoffen aanmaken (zoals oxytocine, dopamine en endorfine) die zorgen voor een fijn gevoel (ontspanning, optimisme, geluk), vermindering van pijn en stress. Geef jezelf en je lichaam dus de tijd om in balans te komen.


Let Op: Bij de anti-stress massage wordt geen olie gebruikt. Verder vindt hij plaats in een warme ruimte met ontspannende muziek.

Tijd voor jou, waarin je met aandacht wordt aangeraakt in een balans tussen vitalisatie en tot rust brengen.

Meer informatie of een afspraak maken?

Bel of mail naar 06-199 99 547, resp. uithanden@gmail.com. Of klik op onderstaande buttons