beginners cursus masseren

Basiscursus Masseren

Leer de kneepjes van het vak!

In deze Massage Cursus leer je de basis van het masseren:

 • diverse massagetechnieken en benaderingswijzen 
 • op welke plekken vaak spanning ophoopt en hoe je dat kunt voelen en masseren. 
 • er wordt o.a. aandacht besteed aan lichaamshouding (zodat je vanuit ontspanning en met gebruik van je lichaamsgewicht leert masseren en het lang kunt volhouden zonder zelf klachten te krijgen) 
 • hoe je vanuit contact met jezelf kunt aanraken. Ook zul je merken dat hoe je aanraakt even belangrijk is als het gebruiken van veel verschillende technieken

Aanraking is één van onze primaire levensbehoeften. Door op een contactvolle manier aan te raken en aangeraakt te worden, ontspannen we en wordt ons zelf herstellend vermogen gestimuleerd. Het is heerlijk om een massage uit te wisselen met een vriend of vriendin of je partner. Maar ook om het zomaar aan iemand te geven die het goed kan gebruiken.


De cursus wordt gegeven op aanvraag! Ben je met een groepje van minimaal vier personen? Dan kunnen we een aantal data afspreken waarop ik jullie de fijne kneepjes van het vak kan aanleren. Hoe veel uur les per keer en verspreid over hoe veel weken, kunnen we afstemmen op je wensen.

Inhoud van de massagecursus

bedrijfs-uitje- vrijgezellen-feest

Achterkant van het lichaam

De technieken die we zullen toepassen, komen vnl. uit de Klassieke Massage en de Trager® Aproach

 • Massage van benen, rug, nek en schouders
 • Aandacht voor de massage technieken en je houding
 • Leren hoe je de beweging en het gewicht van je lichaam kunt inzetten om tot een grotere effectiviteit en meer gemak en plezier te komen bij het masseren. Dit voorkomt veel voorkomende klachten bij het masseren zoals: snel moe zijn, lage rugpijn, spanning in polsen, schouders en armen

Voorkant van het lichaam

Bij de massage van de voorkant van het lichaam zal aandacht worden besteed aan :

 • massage van voeten, benen, buik, armen, handen, nek en gezicht
 • extra aandacht voor de nek. Vanuit de ruglig kun je op een ontspannen en effectieve wijze de nek masseren, wat ontspanning geeft aan het hele lichaam
 • buikmassage met en zonder olie. Onze buik wordt ook wel gezien als het gebied waar we emoties opslaan. Onbewust genereren we vaak spanning in onze buik, wat uiteraard het loslaten van spanning belemmert. Op een zachte contactvolle manier nodigen we de buik uit om te ontspannen

Algemeen

Voordat we beginnen met masseren, zullen we o.a. mediteren en bewegingsoefeningen doen om zelf tot een diepe ontspanning te komen en meer lichaamsbewustzijn te krijgen. De persoon die je masseert reageert nl. op jou en je aanraking. Als je innerlijk rustig en ontspannen bent, kan degene die ligt zich ook veel makkelijker ontspannen en is de massage effectiever.

Er zal gebruikt worden gemaakt van diverse westerse technieken uit de Klassieke massage en holistische technieken, met name uit de Trager® Approach en de integratieve massage.

Opzet, lokatie en kosten

De cursus wordt gegeven op aanvraag! 

Dat wil zeggen dat je zelf een groepje mensen verzamelt aan wie ik de cursus geef. Een gezellige manier om tijd door te brengen met vrienden of vriendinnen, als bedrijfsuitje, evenement, voor je verjaardag etc. Jullie tijd, jullie cursus!

Hieronder volgt een mogelijkheid en deze is aan te passen naar je wensen

De massage cursus zal plaats vinden in Den Haag of op een door jouw verzorgde lokatie binnen een straal van 10- à 15 km van de praktijk (dit kan ook een grote huiskamer zijn). Op vier of zeven avonden van 19 tot 22 uur.

Kosten zijn 189 resp. 299 euro p.p. De prijs kan variëren afhankelijk van het aantal deelnemers. (een workshop van een paar uur of een dag is ook mogelijk)


De massagecursus wordt gegeven op de praktijk of een andere sfeervolle lokatie in Den Haag en omstreken. De plek kan variëren aan de hand van het aantal deelnemers en jouw wensen

(De cursus gaat door bij een minimale deelname van 4 personen)

Wil je meer informatie? klik dan hier

Betalingsvoorwaarden

 • Je deelname aan de Basis cursus masseren is verzekerd als je als groep bij inschrijving een aanbetaling doet van €100,-. Of door betaling van het volledige cursusbedrag.
 • Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst dient het volledige bedrag te zijn overgemaakt op girorekening NL63INGB0751055433 t.n.v. Lotte Kaptijn, Den Haag; o.v.v. Basiscursus Masseren en evt. het factuurnummer.
 • Bij annulering tot 3 weken voor aanvang van de eerste cursusdag, krijg je het cursusgeld terug gestort met uitzondering van €25,- voor administratiekosten. Tussen 3 en 2 weken voor aanvang ben je de helft van het cursus bedrag verschuldigd, tussen 14 dagen en de aanvang wordt het hele cursusbedrag in rekening gebracht tenzij je een (geschikt bevonden) vervang(st)er hebt gevonden.

Door je op te geven voor de cursus ga je automatisch akkoord met de hierboven genoemde voorwaarden.

Cursus boeken of informatie aanvragen?