Page content

Mogelijkheden en voordelen van bedrijfsmassage op de werkvloer

Wat kan bedrijfsmassage bieden?

stoel massageBedrijfsmassage ondersteunt snel en effectief bij het reguleren van processen en het stressniveau in je lichaam. Het “stress proces” dat zich afspeelt in je lichaam kun je voorstellen als een grafiek met een stijgende lijn. Ongemerkt bouwt het zich op en blijft het zichzelf voeden (stress genereert stress). Omdat het geleidelijk gaat valt het niet op (zoals een kikker in een pan water die langzaam wordt gekookt; hij merkt het niet). En op een gegeven moment gaat je lichaam signalen afgeven om je aandacht te trekken.

Een snelle en effectieve manier om fysieke stress af te bouwen is massage. Dit is wetenschappelijk bewezen. Naast dat de doorbloeding wordt gestimuleerd, gaat het lichaam ook hormoonachtige stoffen (zoals oxytocine, serotonine en endorfine) aanmaken. Deze stoffen zorgen dat de hartslag en bloeddruk afnemen, je een gelukzalig gevoel krijgt, de ademhaling verdiept en de verbinding met jezelf en de mensen om je heen verbetert. De aanmaak van deze stoffen geven een langdurig effect en verlagen het stressniveau.

Bij onderzoek naar massage in de bedrijfsomgeving is gebleken dat een behandeling van 20 min. En eens per twee weken, het meeste effect heeft. De massage is dan gericht op de meest voorkomende klachten gebieden : rug, nek, schouders en armen.

Ik wil meer lezen over Kenmerken en gevolgen van stress op de werkplek 

Wat zijn de positieve effecten van massage op de werkplek?

  • anti stressVermindering van stress en een betere concentratie
  • Meer energie en positieve instelling en daardoor een betere werksfeer
  • Preventie van werk gerelateerde klachten en uitval
  • Werknemers waarderen de investering en laten dit zien door commitment en positieve werkrelatie
  • Voorkomen, verminderen of tijdig signaleren van RSI en andere stress gerelateerde klachten

 

Wat zijn de voordelen van massage op de werkvloer voor de werkgever of je eigen bedrijf?

  • Aantoonbaar minder en korter verzuim
  • Medewerkers die goed in hun vel zitten
  • Waardering van werknemers vanwege de positieve secundaire arbeidsvoorwaarde
  • Hogere productiviteit en meer positiviteit
  • Een erkende ARBO maatregel met fiscale voordelen*

Als je ZZPer bent, kun je de kosten ook als bedrijfskosten opvoeren. Het werkt namelijk preventief en verbetert je gezondheid, wat je bedrijf ten goede komt. Informeer bij je accountant of belasting adviseur naar de mogelijkheden.

stoel massage den haagUit welke massage behandelingen kun je kiezen?

–      Stoelmassage van 20 min.

–      Stoelmassage van 30 min.

–      Massage op massagetafel met of zonder olie 40 min.

–      Massage op massagetafel met of zonder olie 55 min.

Stoelmassage: De massages worden over de kleding heen gegeven. De behandelingen richten zich met name op rug, nek en schouders. Er wordt bij de massage de nadruk gelegd op het gebied waar je het meeste last van hebt. Het bindweefsel en de spieren worden behandeld en er wordt met technieken uit Shiatsu, Tuina en Thaise Yoga Massage gewerkt.

Massage op tafel:  De massages worden naar keuze over de kleding heen gegeven of op de blote huid; en met of zonder olie. De technieken worden afgestemd op de persoon en klachten. dit varieert van klassieke massage tot Trager Approach, Lomi Lomi Massage, holistische massage etc.

Vergroten van het effect: Je krijgt (als je wilt) oefeningen mee die je in korte tijd (paar minuten) een aantal keer per dag kunt doen, zodat je stressgerelateerde klachten afnemen. Deze combinatie van massage en zelf oefeningen doen geeft een groot effect binnen korte tijd.

Praktijk Uit Handen voor Bewustwording en Massage in Den Haag is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met stress- en stress gerelateerde klachten.

Informatie en kennismakings korting

Neem contact op voor een vrijblijvend en kostenloos gesprek: 06-199 99 547

U krijgt een uitprobeer korting van 50%, waarbij max. 6 medewerkers worden gemasseerd. Zo kunt u onderling overleggen over de meerwaarde voor uw bedrijf en medewerkers.

Hartelijke groet

Lotte Kaptijn