massage nijmegen

Kwaliteit, effectiviteit en masseren met aandacht

 ...staat bij Praktijk Uit Handen op de eerste plek

Bewustwording en Massage in Nijmegen- Lent

Visie en benadering

Het lichaam is complex en tegelijkertijd enorm intelligent. Als we het de kans geven en leren de signalen te lezen, dan geeft het aan wat het nodig heeft om zich te herstellen. Massage en bewustwording kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Zelf heb ik ervaren dat je lichaam en geest kunt resetten door aandachtige aanraking, het stimuleren van de energiestroom in combinatie met effectieve massage technieken en bewustwording. Het brengt rust in je hoofd en zorgt voor herstel van stress- en pijn klachten. Lotte is gespecialiseerd in massage technieken die het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren en een diepe ontspanning geven. 


Kies je voor ontspanning of wil je naar de oorzaak van je klacht?

Omdat niet iedereen de diepte in wil, kun je kiezen uit verschillende massages ter ontspanning of uit therapeutische massage.

Als je de oorzaak van je klacht wilt achterhalen, kun je het beste kiezen voor de therapeutisch massage. Hierbij wordt de massage aangevuld met coaching en advies zodat je ook zelf veel in handen krijgt om je klachten te verminderen. Er wordt gekeken naar lichaamshouding, bewegingspatronen en je leefstijl (qua voeding, beweging en balans tussen inspanning en ontspanning). Veel van wat we doen is onbewust en heeft grote effecten.  Klein voorbeeld: Als je  terwijl je achter de computer zit, je hoofd naar voren hebt staan (om het scherm beter te zien of uit gewoonte), leidt dit tot veel spanning in de nek en uiteindelijk tot hoofdpijn en pijn tussen de schouderbladen. Door je hier bewust van te worden en je kin licht in te trekken kunnen klachten die je hebt sneller verminderen.

Door de combinatie van bewustwording en massage worden pijn- en stress gerelateerde klachten sneller minder en merk je dat je ook zelf veel kunt doen zodat je lekkerder en meer ontspannen in je vel komt te zitten.  

Ervaringen met massage en bewustwording...

"Al tijden heb ik last van een oude sport blessure die telkens terugkomt. Door Lotte's vakkundigheid en haar manier van aanpak tijdens de massage behandeling kon ik heel snel weer gaan sporten.

Het is een aanrader om je door Lotte te laten masseren, want haar aanraking is echt en gemeend. Ik voel me erg op mijn gemak en zeer ontspannen bij haar."

Alain 

"Ik heb verschillende massagevormen bij Lotte ondergaan. Ze masseert met respect, toewijding en volle aandacht voor lichaam en geest. Zij weet ook altijd precies de plekken te vinden die gevoelig zijn en dan jubel ik af en toe best even, maar goed het is voor mijn eigen bestwil en daarna gaat het weer een stuk beter.

Sinds ik bij Lotte massages krijg, ben ik niet meer bij de fysiotherapeut geweest, .......... (bovendien is haar behandeling een stuk prettiger dan bij de fysiotherapeut). Ik kijk er dan ook elke maand naar uit om weer naar naar toe te gaan en ik kan haar massages bij iedereen aanbevelen."

Corrie van Welzen

bewustwording en massage in lent en den haag

Deze massages zijn effectief bij de volgende vragen en klachten: 

- behoefte aan diepe ontspanning. 

- pijn- en/ of emotionele klachten die veroorzaakt worden door stress en/of overbelasting. Zoals hoofdpijn, prikkelbaar zijn, opgejaagd gevoel, onrust, slecht slapen etc.)

- verscheidene fysiologische, fysieke- en emotionele klachten waar je de oorzaak niet van weet.

- weinig energie of als je herstellende bent van een burn-out.

- het gevoel (vaak) overprikkeld te zijn

- als je het lastig vindt om de verbinding met je lichaam te voelen.

- als het een uitdaging is om ontspannen te blijven in de hectiek van de dag


Bewustwording en Massage ondersteunt je om veerkrachtiger te worden, meer helderheid te krijgen in je denken en voelen en om je gezondheid en je letterlijke en figuurlijke beweeglijkheid te versterken.

bewustwording en massage in nijmegen lent

Aangesloten bij beroepsverenigingen

De massages worden uitgevoerd door Lotte Kaptijn, gediplomeerd masseuse N.E.S.M./ V.O.S.; aangesloten bij RIAS Reguliere Internationale Algemene Sportverzorging en Massage Vereniging 


Locatie van de praktijk

Praktijk Uit Handen, voor Bewustwording en Massage is gevestigd in Nijmegen- Lent vlakbij uitvalswegen die het makkelijk maken om de praktijk vanuit omliggende gemeenten te bereiken. De praktijk is goed bereikbaar vanuit o.a. Bemmel, Beek, Beuningen, Berg en Dal, Elst, Nijmegen, Ubbergen, Weurt, Wijchen, Oosterhout (GE) en Groesbeek.

De praktijk is ook goed bereikbaar met het OV. Bushalte "De Ster" in Lent is op een paar minuten loopafstand van de praktijk.

Klik voor openingstijden op "Praktijk" in de menubalk. Of klik hier.