Online Partner Massage Cursus 

Meer verbinding met je partner en verdieping in je relatie

Verras je partner met je aandacht en iets speciaals

online-partner-massage-cursus

Jullie tijd samen

Maak de ruimte sfeervol, zet fijne muziek op en ga heerlijk ontspannen met elkaar. Je bepaalt zelf waar en wanneer je elkaar gaat masseren en hoe lang. Jullie plek...jullie tijd samen.

online-massage-cursus-partner3

Altijd bij de hand

De massage cursus ontvang je digitaal en als PDF zodat je het altijd en overal online kunt bekijken. Op je laptop, tablet of telefoon.

online-leren-masseren-

Stap voor stap leren masseren

Via beeld en geluid worden de verschillende massage technieken duidelijk uitgelegd. Het video materiaal  is verdeeld over 7 video's. Zo kun je het makkelijk terug kijken en steeds de massage van een ander deel van het lichaam oefenen. Daarnaast ontvang je een handleiding die je bij de hand kunt houden 

Zo blijft masseren fijn en ontspannend

Toen ik zelf net begon met masseren, waren mijn handen en armen al moe na 15 minuten! En ik kon maar geen houding vinden die ik lang vol kon houden. Al snel was ik zelf dus toe aan een massage :-)

Door een massagecursus te volgen ervaarde ik dat je veel effect kunt bereiken met weinig inspanning; door

 • te leren hoe je je lichaamsgewicht kunt gebruiken; 
 • uiteenlopende technieken te leren en;
 • bepaalde principes toe te passen. 

Zo is en blijft het ook voor degene die masseert ontspannend en fijn om een massage te geven.

Om deze reden heb ik deze online massagecursus ontwikkeld. Hij is laagdrempelig waardoor iedereen kan leren masseren. 

Ik neem je in stap voor stap mee in de voorbereiding, opbouw van de massage en de technieken. Met extra aandacht voor je lichaamshouding en hoe en wat je beter wel en niet kunt masseren.

online-leren-masseren

online-massage-cursus-partner

Versterk de verbinding met je partner

Door elkaar te masseren verminder je niet alleen de fysieke- en mentale spanning, maar versterk je ook de verbinding met je partner. Als je elkaar aanraakt, maakt je lichaam allerlei hormoonstoffen aan (zoals oxytocine, endorfine en serotonine). Deze vergroten het  gevoel van verbondenheid met je partner en het geeft weer een extra dimensie aan intiem zijn met elkaar. 

Massage is dus een mooie en ontspannende manier om je relatie te verdiepen en je verbinding met elkaar te versterken.

online-massage-cursus
De massage cursus is ons heel goed bevallen en we hebben veel geleerd!
Ik kreeg eerder vaak stress tijdens het masseren, omdat ik niet wist hoe en wat. Na de cursus voelt het veel meer ontspannen, omdat ik nu wat technieken ken die ik kan toepassen en omdat ik een voorbeeld heb van een hoe ik een volledige massage op kan bouwen.
Verder vonden we het heel leuk dat we een massage routine hebben geleerd voor het hele lichaam. Eerder masseerden we alleen elkaars rug of voeten, maar het blijkt dat het hele lichaam wat extra liefde op prijs stelt! Een verrijking.
- Barnabe-

Wat leer je tijdens de online partner massagecursus

 • Tijdens de online massagecursus leer je een volledige lichaamsmassage geven van rug, nek, schouders, benen en gezicht. 
 • Voordat de instructies van massagetechnieken aan bod komen, leer je hoe je jezelf en de ruimte het beste kunt voorbereiden. 
 • Ook komt aan bod welke lichaamsdelen je vermijdt bij massage en in welke situaties je niet mag masseren. Dit is belangrijk om te voorkomen dat je schade toebrengt aan het lichaam of een bepaalde klacht verergert.  
 • Je leert westerse- en oosterse massagetechnieken zoals: bepaalde drukpunten, diverse strijkingen,  verschillende manieren om een massagetechniek te intensiveren zonder dat het veel kracht kost. Ook leer je een paar mobilisaties en schudden van het lichaam (dit geeft verlichting in rug, nek en schouders en ondersteunt het los laten van spanning)
 •  specifieke technieken voor spierknopen en hoe je het op kunt sporen (5-10%)

Opbouw van de cursus

Je ontvangt een instructie in PDF formaat en je hebt onbeperkt toegang tot 5 video's van ongeveer 15 min per stuk.

Filmpje 1 is een instructie met alle voorbereidingen (oefenen van de lichaamshoudingen, olie, oefeningen om van tevoren al te ontspannen), do's en don'ts tijdens het masseren en welke ondergrond geschikt is om op te masseren. 

In de andere vier filmpjes wordt de volgorde van de massage aangehouden Dus in filmpje 2, 3 leer je alle technieken voor de buiklig; respectievelijk benen en rug. En filmpje 4,5 zijn technieken voor in ruglig zoals: gezichtsmassage, nek, en armen en tot slot de benen.


Voordelen van deze online massage cursus 

In deze massage cursus heb ik mijn 11 jaar lange ervaring in uiteenlopende vormen van massage samengebracht tot een toegankelijke en effectieve massage cursus voor partners/ koppels en andere geïnteresseerden. 


De voordelen van de online cursus zijn:

 • Duidelijke uitleg en instructies; de technieken worden stap voor stap toegelicht (verbaal en via beeld)  en zijn zichtbaar in close up en van veraf.
 • De massage kun je overal geven doordat alle technieken speciaal zijn ontwikkeld voor een massage die je geeft op een matje op de grond. Je hebt dus geen dure massagetafel nodig.
 • Na het volgen van de online massage cursus kun je een volledige ontspanningsmassage geven op de voor- en achterkant van het lichaam.
 • Het lesmateriaal is ontwikkeld door CRKBO erkend docent (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).
 • Je hebt onbeperkt toegang tot het lesmateriaal.
 • Je ontvangt de cursus handleiding ook in PDF formaat.
 • De online instructies zijn te volgen op laptop, tablet of smartphone.
 • Er wordt aandacht besteed aan een goede voorbereiding ( zoals tips en uitleg voor olie, materialen, mentale- en fysieke ontspanning en wat en hoe je beter wel en niet kun masseren).
 • Je leert welke verschillende lichaamshoudingen je aan kunt nemen en hoe je het beste kunt bewegen tijdens het masseren op de grond. Zo kost het je weinig energie en voorkom je dat je last krijgt van je rug, handen of armen. 
 • Je leert specifieke technieken om spierspanning op te sporen en te verminderen. 


Aanbieding

Tijdelijk ontvang je 33% korting op deze online workshop:

 1. 137 euro         
 • 89 euro


Ik wil graag toegang tot de online massage cursus voor partners

online-partner-massagecursus

Hoi, mijn naam is Lotte Kaptijn

 Mensen coachen en ondersteunen om fysiek en mentaal lekker in hun vel te komen zitten en het stimuleren van de verbinding met zichzelf en de wereld om zich heen, is mijn grootste passie.


Graag coach ik jou en je partner om elkaar te leren masseren. Door mijn jarenlange ervaring in lesgeven is de cursus toegankelijk voor iedereen.  

 

Je relatie versterken is in deze tijd extra waardevol met alle  beperkingen die er zijn. Meer tijd doorbrengen met elkaar op een manier die ontspant, plezier geeft en verbindend is