Over Lotte

Mijn naam is Lotte Kaptijn, geboren in 1976. Aanvankelijk ben ik opgeleid en werkzaam geweest als Laborante in de Organische Chemie. Geïnitieerd door een ziekteproces, is in 1999 mijn zoektocht begonnen naar hoe ik verdieping, zingeving en vervulling in mijn leven kon brengen. Het was een reis met ontdekken wat voor mij belangrijk was om te doen en ook om te laten. Het "uit mijn hoofd en in mijn lijf komen" is hierbij een belangrijke sleutel geweest.

De druk van de maatschappij, de overdaad aan prikkels, computers en straling zorgt ervoor dat we onbewust vernauwen (ons terug trekken). Dit in combinatie met het tekort aan aanraking en gevoel van vervulling in wat we doen, maakt dat we letterlijk en figuurlijk vast komen te zitten. We zijn de connectie met de taal van ons lichaam kwijt geraakt. Pijn wordt als lastig gezien, het moet zo snel mogelijk weg omdat het ons in het dagelijks leven zou belemmeren. Maar het is een signaal. Je lichaam kan je verfijnde informatie geven over waar je bent en wat je nodig hebt...de kunst is om te leren luisteren...


Na vele trainingen op het gebied van emotioneel lichaamswerk, bewustwording en dans, kwam ik in aanraking met massage en dit bleek een taal te zijn die mijn handen spreken. Veel verschillende stromingen en technieken heb ik me eigen gemaakt waardoor er een ruim aanbod is ontstaan. De aandacht en connectie in de aanraking vind ik belangrijk, zodat iemand zich echt aangeraakt kan voelen en vastgezette spanning los gaat laten. De meest effectieve ontspanning komt nl. van binnen uit.

lotte-kaptijn-massage-praktijk-nijmegen

Ik blijf me verder  ontwikkelen op het gebied van ontspanningsmassage- en therapeutische massage. Hierbij zet ik uiteenlopende technieken in; vanuit de Klassieke- en Sport Massage, Lomi Lomi Massage, Thaise Massage, Trager Approach, Fascia therapie en Cranio Sacraal therapie. Hierbij ligt de intentie op het ontspannen van het bindweefsel netwerk dat alles in je lichaam met elkaar verbindt. En stimulatie van het parasympatisch zenuwstelsel. Dit is het deel van het zenuwstelsel dat zorgt voor het herstel van je lichaam en het terug vinden van je balans.

Om het effect te vergroten combineer ik dit met bewustwording zodat je sneller weer goed in je vel komt te zitten.