Vervolg cursus Lomi Lomi Massage

"a healing touch of Aloha..."

Verdiep je Lomi Lomi Massages en verruim je bewustzijn

Lomi Lomi Massage is één van de "Wise Secrets of Aloha". Tijdens deze vervolgcursus brengen we meer gelaagdheid (diepgaande werking)  aan in deze helende massage. Je eigen ontwikkeling, integreren van de Hawaiiaanse spiritualiteit en het leren van veel nieuwe en geavanceerde Lomi Lomi technieken staan hierin centraal. We gaan we ons o.a. via de ervaring bezig houden met Huna (esoterische stroming die universele wetmatigheden en sjamanistische wijsheden bevat) en Ho'oponopono. Je leert hoe je steeds meer in een staat van 'no mind' kunt komen; dus wat je innerlijk kunt doen om tijdens sessies (en ook in het dagelijks leven) meer toegang tot je intuïtie te krijgen en a.h.w. losser te komen van je ego structuur. Je leert gesprekstechnieken om iemand tot de kern te kunnen brengen van waar iemands ontwikkeling op dit moment stagneert. Deze inzichten integreer je vervolgens in je sessie.

Nog steeds zal de nadruk liggen op het masseren en in de praktijk integreren wat je geleerd hebt.


Geavanceerde Lomi Lomi Massagetechnieken

Nu je de Lomi Lomi Massage al beheerst, kunnen we technieken integreren die nog meer de verbinding versterken tussen verschillende delen van het lichaam. Het vrij maken van stagnaties in o.a. gewrichten en het bindweefsel. Omhullende strijkingen die uitnodigen tot openen en overgave. Uiteraard blijven we hierbij ook de Lomi Lomi principes toepassen vanuit Aloha en Ohana zodat de Lomi Lomi massage zijn diepgaande werking kan hebben.


Inzicht in Huna en de mogelijkheden om je onderbewustzijn te beïnvloeden 

De traditionele Hawaiianen waren hun tijd ver vooruit en hadden besef van de grote invloed van je onderbewustzijn en hoe je hierdoor gevangen blijft in oude overtuigingen en patronen. Gedragsverandering en goede moed zijn niet voldoende  voor blijvende verandering en de Hawaiianen wisten waarom. Ze ontwikkelden een visie op interne communicatie (tussen Aumakua, Uhane en Unihipili) en helingsrituelen als Ho'oponopono. Hierdoor word je bewuster van wat er in je leeft en word je innerlijk vrijer van je onderbewustzijn (dat voor 95% bepaalt wat je doet, denkt, voelt en ziet).  Zo vergroot je je bewustzijn en vermogen om je leven positief te beïnvloeden.
Op een praktische manier gaan we ons verdiepen in Huna, zodat je via je ervaring leert en je inzichten kunt integreren in je dagelijks leven en de Lomi Lomi sessies die je geeft.

 Huna was zijn tijd ver vooruit en pas de laatste tientallen jaren staat de rijkdom die de Hawaiianen al duizenden jaren beoefenden ook in het westen in de belangstelling. Wat je er o.a. in terug vindt is non-dualiteit, de kracht van het NU, neuroplasticiteit, epigenetica en hoe je de grip van je onderbewustzijn op je denken, voelen en handelen kunt verminderen. Zo kom je steeds dichter bij je authentieke Zelf; je innerlijk bron en kracht.


Het integreren van de Huna Principes geeft je o.a.:

 • meer focus
 • meer innerlijke rust
 • minder gedachten en grip van je ego
 • verbinding met je authentieke zelf en de wereld om je heen (oordelen nemen af, je ervaart vaker een flow en je intuïtie is sterker) 
 • de mogelijkheid om vanuit een staat van "no mind" de Lomi Lomi te geven.
 • tools om je leven vorm te geven zoals je dat ten diepste zou willen

Ruimte voor verdieping en groei

Naast dat dit waardevol is voor jezelf verdiep je hiermee de Lomi Lomi Massages en ga je steeds meer doordringen op het niveau van het fysieke- energetisch- en emotionele lichaam én op de laag van het bewustzijn en onderbewustzijn. Het kan puur ontspanning zijn wat de ontvanger ervaart maar het kan ook een spirituele ervaring zijn of het transformeren van oude patronen en overtuigingen om zo een nieuwe weg in te kunnen slaan.

16, 17 maart en 13, 14 april 2025 Nijmegen

Ervaringen met de Vervolgcursus Lomi Lomi Massage

Gebeten door de Lomi Lomi microbe volgde ik in het najaar de vervolgcursus, opnieuw in retreat vorm. Een echte aanrader!!! Niet alleen leer je nieuwe technieken die nog dieper, nog meer verbindend, nog meer hart-openend werken voor de ontvanger, maar er wordt ook dieper ingegaan op de Huna-principes. Deze worden door Lotte in de groep aangebracht waarna je er per twee mee aan de slag gaat. Verrassend wat dit met je doet, confronterend ook soms, maar dan neemt Lotte de tijd om je in een persoonlijk gesprek verder op weg te helpen. De cursussen bij Lotte worden telkens

in kleine groep gegeven waardoor er een hele fijne groepsdynamiek is en voldoende tijd voor individuele bijsturing. Daarin wordt Lotte bijgestaan door telkens fantastische assistenten die er net als Lotte met hart en ziel voor gaan. Ik heb deze vervolgcursus als heel intens ervaren en ga thuis

verder aan de slag met de principes en de dingen waar ik tegenaan botste waardoor ik nu voel dat ik bewuster en opener in het leven sta. 

Bijzonder in deze vervolgcursus vond ik het aanleren van de chant die je bij het begin van de massage zingt. Voor mij was dit echt uit mijn comfortzone komen, maar krijg van mijn ontvangers nu vaak te horen dat ze de chant niet alleen ontroerend vonden, maar zich ook hierdoor gezien voelden en het de massage heel erg persoonlijk maakte. De verbindende technieken geeft hen een gevoel van gekoesterd worden, iets wat ze soms al lang niet meer ervaren hebben. Ook komen er emoties los waarvan ze zich niet meer bewust waren maar waardoor ze na de massage meer ruimte voelen in hun lichaam. Ze voelen zich op vele niveaus (aan)geraakt.

Lotte is een topdocente die het beste in je naar boven brengt. Met haar rust uitstralende en warme bescheiden persoonlijkheid en haar zachte stem besmet’ ze je met haar liefde voor de Lomi Lomi massage en de Hawaiiaanse cultuur. Dankbaar dat je op mijn pad kwam Lotte! Ik kijk al uit naar de

volgende vervolgcursus, want ook hier zal herhaling een nog grotere groei betekenen.

lomi-lomi-massage-workshop
Katrin Verschaetse
De Lomi Lomi massage cursus voor gevorderden was weer een zeer mooie verdieping met niet alleen een nieuw arsenaal aan technieken die de massage nog meer bijzonder maakt, maar ook een uitgebreide uiteenzetting over de Hawaiiaanse cultuur en de 7 Huna principes die onszelf en mijn klanten helpen om bewuster en meer in balans in het leven te staan. De manier en het tempo waarop Lotte les geeft sluit helemaal aan bij hoe ik het graag heb. Met haar liefdevolle zijn zorgt Lotte voor een veilige context waarin iedereen er met alles wat er is mag zijn. Ook de lichaamsoefeningen en de flying dance meditatie waarmee elke dag wordt gestart, zorgen er voor dat het hart wordt geopend en het lichaam voldoende gronding krijgt zodat de technieken die geoefend worden optimaal kunnen landen en er een liefdevol contact is tussen diegene die geeft en ontvangt. Tijdens de cursus wordt alles voldoende herhaald en het cursusmateriaal en de filmpjes waarin elke techniek tot in detail wordt getoond zijn een enorme meerwaarde. Nogmaals ongelofelijk veel dank Lotte en Louis  (assistent) voor de geweldige opleiding, jullie geduld en de professionele en liefdevolle ondersteuning. Ik ben verkocht en verknocht aan de Lomi Lomi. 
Gert de Ceuster

Hawaiiaanse spiritualiteit en uitbreiding van je Lomi Lomi Massage

Tijdens deze vervolgcursus leer je:

 • geavanceerde Lomi Lomi Strokes
 • variaties op de strokes die je kent en het maken van vloeiende overgangen
 • het beoefenen van Huna: Dit doen we aan de hand van de 7 Huna principes; Ike, Kala, Makia, Manawa, Aloha, Mana en Pono. 
 • de visie achter Ho'oponopono
 • integratie van Pule (gebed) 
 • intunen op de beperkende overtuigingen die iemand onbewust heeft en iemand ondersteunen om zelf tot een bekrachtigende intentie te komen
 • integreren van een Hawaiiaanse chant
 • Flying Dance Meditatie variaties ( Ka'aleleau) om meer beheer te krijgen over je Mana (energie) en ter bevordering van je innerlijke balans en centering
 • persoonlijke feedback en tips

Kosten en tijdsduur

Bij losse cursusdagen

De vier hele dagen kosten in totaal: 525 euro incl, BTW. inclusief olie, handleiding, instructiefilmpjes en certificaat van deelname. 

De lesdagen duren van 10 tot 17 uur. 

De Lomi Lomi Massage Cursus vindt plaats in regio Nijmegen. De locatie is afhankelijk van het aantal deelnemers. Er wordt in kleine groepen van max. 14 mensen gewerkt zodat je veel persoonlijke begeleiding krijgt.


In retraite vorm

In 2025 wordt de vervolgcursus enkel als losse cursus aangeboden. Je bent er even helemaal tussenuit en bent intensief bezig met de Hawaaiiaanse spiritualiteit Huna, deels met Ho'oponopono en uiteraard zijn de waarden van Ohana en Aloha de basis gedurende de hele week. Een waardevolle verdieping van je eigen proces en het eigen maken van de Lomi Lomi Massage. De cursus is verdeeld over 5 dagen en je verblijft in Wellnesscentrum de Schouw. Gedurende de week heb je twee vrije middagen zodat je de omgeving kunt verkennen ( uitwaaien aan het strand, pittoreske dorpjes bedoeken) of kunt relaxen in de sauna of voor het haardvuur.

De cursuskosten zijn 499 euro incl. BTW en de verblijfskosten zijn vanaf 560 euro afhankelijk van het soort kamer. Een overzicht van de prijzen en foto's van de locatie vind je via deze link.

Tijdens de retraite kun je gebruik maken van de ruime sauna faciliteiten met sauna, Infrarood, massagestoel, warmwaterbad en buitenzwembad. Verder verblijf je op een unieke plek (zie hier een impressie) en wordt er heerlijk, uitgebreid en volwaardig biologisch gekookt door koks die koken met passie


Data 

De data voor de volgende Lomi Lomi cursus zijn 16, 17 maart en 13,14 april 2025  in Nijmegen

Voor wie?

Deze vervolgcursus is toegankelijk als je een Lomi Lomi Massage van een uur te kunt geven en je de werking van je massage wilt verdiepen. Als je de Hawaiiaanse visie op en tradities van holisme en heling wilt integreren in je Massage sessie.  Om te onderzoeken of de cursus aansluit bij wat je zoekt, ben je welkom om contact op te nemen met Lotte Kaptijn (tel.nr 06-19999547 of uithanden@gmail.com).


Vragen of meer informatie? 

Neem gerust contact op door hier te klikken of bel naar 06-199 99547. Meer informatie over Lomi Lomi Massage zelf vind je door op de volgende link te klikken Lomi Lomi massage.


De kracht van Huna en Aloha

" De keren dat ik een Lomi Lomi Massage heb ontvangen, ervaarde ik een diepe ontspanning op fysiek, energetisch én mentaal niveau die lang heeft na gewerkt. Ik kom in een meditatieve staat waarbij mijn ego grenzen a.h.w. vervagen; dit opent een poort naar inzichten en heling . Het enige wat je hoeft te doen is in-tunen en je over te geven.


Inmiddels geef ik 11 jaar les in Lomi Lomi Massage en blijf me verdiepen en ontwikkelen in dit helende werk. In de afgelopen 20 jaar  heb ik uiteenlopende holistische trainingen en opleidingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, massage en therapeutische vorming. 

Wat me steeds weer verwondert, is dat veel hiervan terug te leiden is naar de Hawaiiaanse spiritualiteit (welke duizenden jaren oud is). Huna (wat ontsproten is uit Ho'omanamana) is een hele praktische "down to earth" manier om je bewustzijn te vergroten en ontwikkelingsprocessen in jezelf te versnellen.

Zo kom je steeds meer in contact met je kernkwaliteiten en de "flow of life" .  

Wil je meer verdieping in je Lomi Lomi Sessies en meer in verbinding staan met je authentieke kwaliteiten? Dan past deze cursus bij jou.


 Ik heb les gehad van kumu's (leraren) uit Engeland en Hawaii/ Amerika; waaronder Tamara Ho'okahi Stevens (partner van Kahu Abraham Kawaii) en kumu Pa'a Kawika. 


Mahalo, Lotte Kaptijn

Ik wil me inschrijven!