Kom dichter bij jezelf met de kracht van Aloha
27 januari 2021 

Kom dichter bij jezelf met de kracht van Aloha

[[showindex]]

De kracht en betekenis van Aloha

Aloha betekent veel meer dan ‘hallo’. Vanuit het traditionele Hawaii is het een levenshouding die nauw verbonden is met vriendelijkheid en onbaatzuchtigheid. Vanuit respect en compassie omgaan met jezelf, andere mensen, de natuur en dieren. Om vanuit deze houding je leven te leven is een krachtige manier om in de flow van het leven te zijn, problemen op te lossen, doelen te bereiken en in balans te komen en blijven.

De Hawaiiaanse taal is opgebouwd uit meerdere lagen; de alledaagse betekenis en de dieper liggende betekenis. Zo draagt deze taal veel wijsheid en spiritualiteit in zich. De diepere betekenis van Aloha is o.a.: ‘het vreugdevol (oha) delen (alo) van levensenergie (ha) in het heden (alo)’. Een andere betekenis is: ‘de aanwezigheid (Alo) van het Goddelijke (Al) is in de adem (Ha)’.

Aloha als sleutel tot geluk

Aloha is ook één van de Huna principes en gaat over liefdevol aanwezig kunnen blijven bij wat er is (Huna is een mix van praktische filosofie, psychologie gebaseerd op het Hawaiiaanse sjamanisme).

Waarschijnlijk herken je wel dat je je beter voelt als je kunt delen met anderen; Zowel je verdriet als je vreugde. We zijn sociale wezens en hebben elkaar nodig om te spiegelen en helpen groeien. Delen (in een veilige, accepterende setting) zorgt voor verbinding en maakt dat energie kan stromen.

De vruchten die je plukt als je leeft vanuit Aloha

aloha-betekenis

  • Stimulering van het zelf genezend vermogen. Ziekte wordt veroorzaakt door langdurige stagnatie van energie en gezondheid en vitaliteit en gezondheid ontstaat als je levensenergie vrij kan stromen. Als je intentie is om vanuit Aloha te leven, stimuleer je dus je zelf genezend vermogen.
  • In contact staan met je authentieke zelf. Een waardevolle bijkomstigheid is dat je meer in contact komt met je intuïtie, kracht, hogere zelf, levenslust en gevoel van geluk. Dat is je ware natuur. Zo eenvoudig en toch zijn we er vaak ver van verwijderd geraakt en is het soms een lange weg om er weer mee in contact te komen.

Tips om vanuit ‘Aloha spirit’ te leven

Mooi zo’n verhaal, maar hoe doe je dat dan? Hieronder vind je twee beoefeningen die je kunt doen om vanuit Aloha Spirit te leven:

  1. Vertrouwen: dat het leven je geeft wat je nodig hebt i.p.v. dat het leven je geeft wat je wilt. Soms kunnen we nog zo graag willen dat iets gebeurt of er hard voor werken en het niet bereiken . Dit kan frustrerend zijn en kan uiteraard meerdere oorzaken hebben. Vertrouwen dat er op je pad komt wat op dat moment goed is, of dat het je leert wat nu blijkbaar aan de orde is, scheelt een hoop energie en worstelingen
  2. In verbinding blijven met jezelf én je omgeving. Dit vraagt een balans en is makkelijker gezegd dan gedaan. In onze westerse maatschappij leren we al vroeg aan om dingen op een harde vorm van wilskracht te doen, om te functioneren vanuit je hoofd. Helaas is het in contact blijven met je ware natuur, je intuïtie en hart daar niet bij. En vaak is dat dus een zoektocht die we later zelf starten.
  3. Jezelf herinneren. Leven vanuit Aloha vraagt oefening, iets waar je jezelf steeds opnieuw aan moet herinneren zodat het een nieuwe gewoonte wordt en een manier van leven. Als we mee gaan in de stroom van de maatschappij is er de valkuil om in oude patronen te komen die worden aangestuurd vanuit je onderbewustzijn en oude overleving strategieën. Vertragen en zelfreflectie helpen

Uiteraard zijn er allerlei valkuilen en mechanismes die het leven vanuit Aloha en het in contact staan met je authentieke zelf belemmeren. Het reikt te ver om daar in deze blog verder op in te gaan. Dit komt wel uitgebreid aan bod in de Vervolgcursus Lomi Lomi Massage. Heb je eventueel interesse? Bekijk gerust deze pagina en informeer naar de mogelijkheden.

Mahalo Lotte

Andere artikelen gerelateerd aan Hawaii en Lomi Lomi

7 redenen waarom Lomi Lomi Massage zo krachtig is

Stress loslaten door Lomi Lomi Massage

Ike: De wereld is zoals je denkt dat hij is

Reactie plaatsen