bewustwordings massage nijmegen den haag

Bewustwordings Massage

volgens de Trager® Approach

Even stil staan bij jezelf...

Bij de bewustwordings massage ga je "met je aandacht naar binnen"; hierdoor kom je vanuit je hoofd in je lichaam en herstel je gaandeweg de verbinding tussen je verschillende lichaamsdelen en tussen lichaam, ziel en bewustzijn. Als we bewust contact maken met ons lichaam en met de kwaliteiten er van zoals: gewicht, stevigheid, vloeibaarheid, souplesse, ritme ed. dan komt het zenuwstelsel tot rust. We komen in een diepe ontspanning en ons zelf genezend vermogen wordt gestimuleerd. 

trager-approach-nijmegen

Uitleg van de opbouw van een bewustwordings massage

Een behandeling is opgebouwd uit twee delen:

1. lichaamsbewustwording en bewegingseducatie 

Hier zet je je innerlijke waarneming in om je houding te verbeteren en spanning en pijn te verminderen. Dit wordt Mentastics® genoemd.

In dit eerste deel ben jij actief. Er zal je bijv. gevraagd worden om je aandacht op je lichaam te richten: wat ervaar je? Zijn er sensaties in je lichaam? Zijn er plekken die je aandacht trekken? Dit wordt als uitgangspunt gebruikt voor een speels onderzoek waarin je manieren zult ontdekken om je vrijer te bewegen en op een dieper niveau te ontspannen. Je kunt deze bewegingen integreren in je dagelijks leven ( als een bewegings meditatie). Zo heb je de mogelijkheid om het gevoel van ontspanning, ruimte en vrijheid te verlengen of blijvend te maken. "Lekker in je vel te zitten". En op een andere manier met je klachten om te gaan, zodat de kwaliteit van hoe je je lichaam ervaart, toeneemt.

2. het tafelgedeelte

In dit tweede gedeelte lig je op de massagetafel en word je aangeraakt en bewogen op een zachte, vloeiende manier die pijnloos en non- invasief is. Er wordt gezocht naar natuurlijke bewegingen die het lichaam ondersteunen om spanningen en fixaties los te laten en je laten ervaren hoe vrij je lichaam kan bewegen. Een indruk van dit massage gedeelte krijg je door het filmpje bovenaan deze pagina te bekijken.

Ervaringen met de Bewustwordings Massage

None of the masages I had, is comparable to the relaxing effect of the Trager approach

"After my divorce I suffered from depression and back problems. My osteopath recommended me Lotte Kaptijn for additional treatment... After a short exercise which helps to focus on the body, the very slow and gentle massage makes me feel like floating in warm water, light as a feather, the mind completely empty. It is hard to describe this complete relaxation of both the mind and the whole body. After 90 minutes my backpain was gone and my mind was free from the depressing thoughts.

Lotte really has magic hands!"

Peter Stadlmeyer

De bewustwordingsmassage ervaar ik als heilzame en helende ontdekking 

"...die ook werkt bij onrust en oververmoeidheid als gevolg van verlies en rouw. Aan de persoonlijke, aandachtige werkwijze die kenmerkend is voor Lotte zou ik graag “veilig” en “respectvol” willen toevoegen. Hierdoor heb ik geleerd mij gemakkelijker te kunnen ontspannen. Door werkelijk te kunnen loslaten leer ik steeds meer mijn lichaam volledig te ervaren... De speelse vorm, die een bewustwordingsmassage ook heeft, ervaar ik als prettig. Meestal ervaar ik de effecten van de massage nog een aantal dagen na de sessie. Een bewustwordingsmassage bij Lotte kan ik je van harte aanbevelen”

Jaap

voet-massage-nijmegen

Voor welke (pijn) klachten is deze behandeling geschikt?

• Stress (gerelateerde) klachten zoals: onrust, pijnlijke spieren, rug-, nek- en schouderklachten en slapenloosheid

• Burn- out

• Psychosomatische klachten

• HSP

• AD(H)D

• Angsten

• verlichting van symptomen bij Parkinson en MS

Alhoewel één behandeling al de nodige verlichting kan bieden, heeft een reeks van Bewustwordings massage sessies vaak een blijvend effect. Zoals je vaak over een periode van jaren klachten opbouwt, kost het ook tijd om de patronen die er achter liggen los te kunnen laten.

Wat doet stress met je bindweefsel en hoe speelt de bewustwordings massage hier op in?

Spanningen in je lichaam, pijn, onrust en veel "in je hoofd zitten" hebben zich ontwikkeld in reactie op (dagelijkse) stress. Stress kan veroorzaakt worden door ziekte, ongelukken (groot of klein), te veel van jezelf vragen, ontwikkelde coping mechanismen of andere vormen van fysiek of emotioneel trauma. Dit leidt onbewust tot samentrekking van spieren en bindweefsel en zo ontstaat een viscieuze cirkel. Met deze massage die werkt vanuit de Trager® Approach stimmuleer je de ontspanning van je bindweefsel en dat deel van je autonoom zenuwstelsel dat zorgt voor herstel op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.Het geeft je lichaam en geest de mogelijkheid om alsog te ontladen wat zich destijds in je systeem heeft vastgezet. Zo wordt de cirkel rond gemaakt.

De bewustwordings massage is non invasief, speels, verdiepend en verrijkend. Een gevoel dat nog lang bij je blijft. De aanraking in de massage is aandachtsvol en meditatief wat lichaam, ziel en geest de ruimte geeft los te kunnen laten.