Ervaringen met de basis cursus Lomi Lomi Massage 

"Ik heb eerder massagecursussen gevolgd, maar in geen van die trajecten werd mijn nieuwsgierigheid gewekt om de oorsprong van de massagetechniek te willen weten/voelen. Dat was wel het geval in deze lomi lomi training waarin je ons hebt meegenomen in de lange traditie van deze Hawaiiaanse massage techniek. Vooral je (noem het maar) "holistische" kennis van de Hawaiiaanse cultuur, filosofie en lomi lomi historie heb ik als zeer waardevol ervaren. Het gaf me het bewustzijn om met respect de geleerde technieken uit te voeren, gezien de rijke historie en daarmee de diepgaande werking van de verschillende strokes. De nadruk die je legt op het gegrond en energetisch aanwezig zijn tijdens het masseren geven me meer focus en voel daardoor sneller een flow ontstaan tussen mijn lijf, mijn handen en de persoon die gemasseerd wordt. Je kennis van de anatomie, meridianen en chakra's  geven me het gevoel dat dit echt je passie is, dat je de cursisten een brede basis wil meegeven. Je bent voor mij een zeer rustgevende leerkracht met oog voor detail en ruimte om in eigen tempo de technieken te gaan beheersen.

Ik zie met veel nieuwsgierigheid het vervolgtraject tegemoet en ben zeer blij dat ik de lomi lomi massage technieken bij jou heb mogen leren. Veel dank en tot in februari. "

Warme groet,

- Ron- 


" Door de training Lomi Lomi massage werden we door Lotte op unieke wijze heen geloodst. Lessen in Hawaiaanse levenswijze waarbij we de diepere geheimen van de vroegere Sjamaans werden aangereikt. Onderricht in de Flying Dance die zo kenmerkend en noodzakelijk is voor het goed uitvoeren van de Lomi Lomi Massage en het geduld met het uitleggen van de verschillende grepen van de massage die de beleving tot één geheel maken. Lotte had hierbij de ondersteuning van assistente Maritha die de groep ook heel fijn heeft geholpen met haar ervaringen en bij kon springen om de bijzondere massagegrepen te verduidelijken waar we even vastliepen. Wat een bijzondere massage is dit toch.

Wat hem echt zo bijzonder maakt is dat hij niet alleen bedoeld is voor het wegnemen van spanningen in de spieren en het rust brengen in het lijf maar dat tijdens de massage ook de ziel wordt uitgenodigd een ontspannende reis te maken.

Rondom de Lomi Lomi massagecursus waren de kamers waren fijn, het weer prima en de hele week hebben we gesmuld van het pure, vegetarische eten van het geweldig kokende paar van Puur Koken Met Passie. We hebben leuke gesprekken gehad met onze medecursisten over de vorderingen met de massage, allerlei wereldproblemen en natuurlijk ook over de mensen zelf.

Zes dagen in een andere wereld die we iedere geïnteresseerde van harte kunnen aanbevelen.

Het hoogtepunt van de week was voor ons wel de demonstratie van de perfect uitgevoerde Lomi Lomi door Lotte op een vrijwilligster. Wat een kunstvorm, wat een vloeiende lijnen, wat een kracht en toch ook tederheid. Je voelde zelf hoe de spieren lagen te genieten van de knedingen en strijkingen. Doordat de massage op het gehele lichaam met een overvloed aan massageolie wordt uitgevoerd vloeit alles in elkaar over en waan je je tijdens de massage in één grote golf van souplesse.

Toen Lotte bezig was scheerde ze met volle overgave als een zwaluw over het lichaam. Zoals een zwaluw tijdens de zomerse vlucht veel irritante muggetjes uit de lucht hapt zo neemt Lotte tijdens haar dansendevlucht de irritaties en ongemakken uit het gemasseerde lijf mee. Als toeschouwer raak je gewoon geëmotioneerd. Het is kunst met een grote K.

Na een pittige week van stevig door oefenen kunnen we zeggen dat we een beginnetje hebben gemaakt voor wat hopelijk in de komende tijd ook een mooie massage kan worden. Het is voor ons wel zaak om veel te oefenen en, mede aan de hand van de instructievideo’s die we van Lotte mee hebben gekregen, de grepen vloeiender te laten lopen."

- George en Monique- Lomi Lomi Retreat


"Prachtige cursus Lomi lomi van Lotte!
Jeetje wat mooi. Toen ik voor het eerst een Lomi Lomi filmpje zag, dacht ik meteen dat ik wil ik ook kunnen. In een 5 daagse retraite heb ik kennis mogen maken. Lotte heeft mij ingewijd. Dat heeft ze op een prachtige wijze gedaan. Als fysiotherapeut heb ik leren masseren. Maar dit is andere koek. Ik heb nu de basis een beetje geleerd. Een bijzonder mooie verrijking die naar meer smaakt. Dank je wel Lotte!"

-Sjoerd Terpstra-


"Toen ik thuiskwam na de Lomi Lomi retraite en mijn vrouw vroeg hoe ik het ervaren had, kon ik het eigenlijk niet met woorden uit leggen…

Voor mij begon het al bij de aankomst; je komt daar in een oase van een fantastische energie, het respect en het elkaar laten zijn, wat zijn is.

Ik vond het een intensieve week die mentaal en emotioneel aardig wat heeft losgemaakt. Maar ondanks dat wil ik je bedanken voor het prachtige vak wat je mij geleerd hebt; je bent kundig, heel gevoelig ( waardoor je de groep goed aanvoelt) en overigens een oprecht eerlijk en leuk mens.

 

Toen ik thuis kwam zei mijn vrouw “ik heb een andere man teruggekregen” (In positieve zin). 

Ik vertaal het voor mezelf als volgt: Ik heb een energetische stap gezet en mijn gevoeligheid heeft een hele grote stap gemaakt. Ik geef meer liefde en krijg ook meer liefde. Het is een spirituele groei die ik heb gemaakt.

De emoties waren misschien wel de doorbraken van de blokkades die ik mezelf had opgelegd.

 

Ik ging naar de retraite met het idee dat ik een mooie massage ging leren en had er geen idee van dat hij veel meer los zou maken dan fysieke blokkades. Achteraf gezien ben ik blij dat dit op mijn pad is gekomen en ik luister met veel liefde de muziek, om terug te gaan naar die fijne week, en de mooi Lomi Lomi massage die ik straks ga geven.

 

Ik wil je met alle liefde bedanken voor deze ervaring."

-Mark Haagen- Lomi Lomi Retreat


"Met veel voldoening kijk ik terug op de Lomi Lomi Massage Retreat met Lotte Kaptijn. In de lessen werd haarfijn uitgelegd wat voor grepen we konden toepassen, wordt de lesstof nogmaals herhaald en is er voldoende ruimte om vragen te stellen. Er was ook voldoende ruimte voor ontspanning en we werden verwend met lekker eten door het team van Puur koken met Passie. Nu ben ik met alle vertrouwen de Lomi Lomi in de praktijk aan het brengen!"

-Sanne de G-


"Zelf volg ik al jaren workshops en cursussen in het domein van de massageopleidingen en heb mijn eigen praktijk in Leuven. Deze opleiding was echter bijzonder. Uiteraard ligt interesse aan de basis maar Lotte maakte er een parel van een workshop van. Naast haar jarenlange ervaring met Lomi Lomi massages en haar talent als docente weet ze je te boeien, motiveren, ondersteunen,... met een enorme passie en geduld. Haar focus ligt op de professionele begeleiding van de cursisten. Zelfs binnen de groep (bovendien fantastisch) heb je het gevoel dat ze je individueel begeleidt doorheen de workshop. Haar trots is dan ook op het einde van de basiscursus een groep cursisten af te leveren op de wereld van massagetherapeuten en massageliefhebbers met kennis van zaken en een groeiende passie voor Lomi Lomi als holistische massage. Ik heb me alvast ingeschreven voor de vervolgmodule in het voorjaar 2022. Proficiat Lotte, je bent een krak in je vak! "

- Peter RelaX Leuven-


Ik volgde afgelopen jaar de lomi lomi opleiding bij Lotte en heb er nog geen moment spijt van gehad. De massage is enorm boeiend, tegelijk ontspannend en dynamisch. Het achterliggende gedachtegoed brengt Lotte perfect over en maakt dat de massage diep kan doorwerken. Een echte aanrader dus, zowel voor wie de massage zelf wil kunnen geven als wie ze wenst te ontvangen.

- Kris Dammekens- 


"Lotte Kaptijn biedt de opleiding vanuit een open, liefdevolle en gepassioneerde wijze aan. Heel zorgvuldig was de begeleiding tijdens de opleiding en sturend waar nodig. Daarnaast blijft ze met een open blik observeren zonder te oordelen. Een heel fijn mens"

-Naveen-


"Bedankt voor de mooie Lomi Lomi Massagecursus die je hebt gegeven. Je hebt ons zoveel geleerd in korte tijd, op een hele fijne rustige manier met veel geduld en humor. Al is het natuurlijk nog veel oefenen om het eigen te maken, heel bijzonder om nu al een volledige Lomi te kunnen geven waarmee ik al een paar mensen in een diepe ontspanning heb mogen brengen. Superfijn om te doen. Ik kom zeker terug voor de vervolg cursus. Aloha!'

- Josita- 


"Verbindende kracht door aanwezigheid, dat is waar het in wezen om ging. Contact tussen hart en handen en van daaruit masseren. Stilstaand water werd kleine golfjes maar gedurende de cursus werd het een flow. Soms was het zwemmen, soms was het drijven, floaten maar steeds was er in de rust iets in beweging, adem, hart, handen, heupen, zelfs de gronding.

Aloha werd Huna, het geheim langzaam onthuld. Een tempel massage noemde Lotte het, thuis begreep ik het; een massagetafel als altaar en mijn handen voerde de rituelen uit. De Lemniscaat is het oneindige, de vloeiende aanrakingen de verbinding tussen aarde en water; lichaam en geest, de ademhaling de verbinding tussen lucht en vuur, ziel en universum.

De eerste oversteek is gemaakt en ik sta na 5 dagen nog aan het begin van deze Lomi Lomi reis maar

alles wat ik voor nu nodig heb heeft Lotte me als een volleerde gids aangereikt.

Aloha Frank"

-Frank Boers-


"Geruime tijd geleden merkte ik de Lomi Lomi massage van Praktijk Uit Handen op. Deze massagevorm sprak me onmiddellijk aan en dus zette ik deze opleiding op mijn verlanglijstje. Niet alleen de massage maar ook de fijne en zachtaardige energie die Lotte op de foto's en het demofilmpje van haar website uitstraalde, klopte gevoelsmatig voor mij. Na meer dan een jaar schreef ik me eindelijk in. De opleiding voldeed helemaal aan mijn verwachtingen. Lotte zorgt voor een warme, open, liefdevolle, veilige en verbindende sfeer en ze ademt als het ware Lomi Lomi. De manier waarop elke opleidingsdag is opgebouwd alsook de aangeleerde massage is echt top. Het waren leerrijke maar intense dagen met ook heel veel genieten. Nogmaals heel veel dank Lotte en Louis voor de geweldige opleiding en de professionele en liefdevolle ondersteuning en uiteraard jullie geduld. Iedereen die zich graag wil bekwamen in het geven van een Lomi Lomi massage is bij Praktijk Uit Handen aan het juiste adres en bij Lotte in goede handen."

-Gert de Ceuster--Ingrid -


"Ik heb de basiscursus gevolgd bij Lotte, in een woord top. met zoveel geduld en liefde neemt ze de tijd om het steeds uit te leggen als je iets niet begrijpt en je de grepen leert eigen te maken. de dvd is zeker een meer waarde en handig om erbij te hebben. een echte aanrader als je de lomi lomi massage wilt leren ben je bij Lotte bij het goede adres"

- Dina Piras-


" Professionaliteit met veel persoonlijke aandacht, dat is wat ik ervaar in de opleiding Lomi Lomi Massage bij Praktijk Uit Handen. Ondanks de grootte van de groep, 12 cursisten, weet Lotte een sfeer te creëren waarbij iedereen zich gezien en gehoord voelt. De dagen zijn intensief, heel veel informatie om in je op te nemen, en toch zorgt Lotte voor rust en ruimte. De structuur en opzet van de dagen zijn goed in balans. Ik ben oprecht zeer onder de indruk van haar manier van lesgeven. Dit is zeker niet de eerste massage cursus/opleiding die ik volg, ik heb genoeg vergelijkingsmateriaal. Lotte is kundig, gepassioneerd en heeft een zeer toegankelijke persoonlijkheid. Ze werkt duidelijk vanuit haar hart. Al met al, een zeer gedegen, goed gestructureerde opleiding waarin Lotte de juiste snaar weet te raken zodat iedereen met GEVOEL masseert en niet alleen de techniek aanleert. Dank je wel Lotte! Aloha....."

-Aukje Koole- 

-Aisha -

Nogmaals bedankt voor de fijne dagen. Veel geleerd, lieve mensen ontmoet, ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet om de lomi lomi massage cursus te doen!

-Baukje - 

 

 "Lotte Kaptijn biedt met veel persoonlijke aandacht de mogelijkheid om deze prachtige massage, flow en beweging te leren en te ervaren. Voor mij echt een aanwinst om de oude hawaiiaanse heling methode in deze veilige setting en prettige omgeving te leren. Heel fijn om te geven als aanvulling in mijn praktijk. Echt een aanrader."
- Nathan Knip-


"Wat een fijne cursus was dit.
Intens genoten van het leren van deze mooie, helende manier van masseren. Een absolute aanrader!"
- Monique van der Meer-

 

 "Jezelf cadeau krijgen is een mooi geschenk.

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik in Zwitserland was en kennis mocht maken met lomi-lomi massage en Lotte...Ik was niet de enige die alleen deelnam aan deze fitbodymind- vakantieweek, want nog tientallen deelnemersvergezelden mij...Ik ging mee om kennis te maken met lomi-lomi massage, maar ontving daarnaast zoveel mooie momenten in ontmoetingen met andere deelnemers en in de natuur.
De lomi-lomi massagevorm heeft mij zo geraakt dat ik besloten heb in januari 2016 de volledige cursus te gaan volgen. De Lomi-lomi massage, waar ik meer over wilde weten, komt uit Hawaii en is als een contactvolle dans, energetisch en werkend op fysiek, emotioneel en bewustzijnsniveau. Je beweegt vanuit je hele lichaam, waarbij de kracht vanuit de grond komt en je masseert zowel met je handen als je onderarmen.
Masseren vanuit je hart is voor mij vanzelfsprekend, maar lomi-lomi liet mij nog veel meer zien en daar ben ik dankbaar voor. De vloeiende liefdevolle bewegingen die je nooit loslaten, met veel olie, laten je als het ware meevoeren op het water, niet wetende waar naartoe. En als je dat kan toelaten, dan kom je zo dicht bij jezelf dat je kan en mag voelen wat je lichaam je wilt vertellen. Dat je jezelf dan cadeau krijgt is het mooiste wat je kan overkomen."
-Edith v/d Velden- (Lomi Lomi Massagecursus tijdens de vakantie week van Fit Body Mind in Zwitserlan
d)

 

" Tijdens een sfeervolle week op een prachtige plek midden in de bergen van Val Sinestra (Zwitserland), heb ik deze zomer kennis gemaakt met Lomi Lomi massage. Zowel het geven als ontvangen van deze massagevorm maakte dat ik me meer verbonden kon voelen met mezelf en mijn omgeving. De groep werd enthousiast begeleid door Lotte. Vol passie en toewijding creëerde zij een veilige en vertrouwde omgeving. De rust die ze uitstraalde maakte dat ik me helemaal op mijn gemak voelde. Ook binnen de groep was er ruimte om jezelf te uitten en van elkaar te leren. Kortom; een echte aanrader!"
-Sanne V.- (Lomi Lomi Massagecursus tijdens de vakantie week van Fit Body Mind in Zwitserland)

 

" Ik ben ontzettend blij dat ik de lomi lomi massage cursus heb gedaan, het is een hele mooie aanvulling op mijn aanbod en de meeste mensen zijn er enthousiast over. Ik vind het steeds voor mijzelf ook heerlijk om te geven, wordt er echt steeds blij van!

Ik vond jou een hele fijne docent. Je straalt rust en betrokkenheid uit en gedrevenheid en zorgvuldigheid om de Lomi Lomi Massage echt goed over te brengen. Ik ben op internet ook wel cursussen van bijv. 1 dag tegen gekomen, wat toch eigenlijk zo'n mooie massage gruwelijk tekort doet. Het was heel prettig dat er een assistent bij was, zo had ik het gevoel dat er echt voor iedereen aandacht was. Óók de DVD werkte heel fijn, ik heb hem werkelijk grijs gedraaid en bekijk hem nog steeds regelmatig. Samen met de handleiding een prima naslagwerk. De opbouw vd lessen vond ik ook goed. Fijn om te beginnen met steeds een terugblik op ieders ervaringen. Daarna de 'dansronde'. Lekker meditatief! ....... En dan het gezamenlijk zorgen voor de lunch... Ik moet eerlijk bekennen dat ik na jouw eerste mail daarover niet meteen razend enthousiast was.... Maar na de eerste dag heb ik snel mijn mening hierover herzien, want ik vond het erg leuk, lekker en gezellig! Denk dat het mede bijdroeg aan de goede sfeer!
Óók de ruimte vond ik prettig, lekker ruim, fijne uitstraling..........Kortom, ik zou jou zéker aanbevelen als iemand zou overwegen een Lomi Lomi cursus te gaan doen!!
Lotte, nogmaals enorm bedankt."
- José Groenendijk-


" Ik vond het een hele duidelijke cursus, en de dvd is super als lesmateriaal. Zelf heb ik geen massage ervaring maar met genoeg oefenen vond ik hem goed te doen. Dat de lesstof herhaald werd vond ik prettig en ook dat je eens per twee weken les hebt zodat er voldoende tijd is om te oefenen. Verder vond ik de manier van lesgeven heel duidelijk. Zeker een aanrader!


- Ed Spil-


"Dankjewel Lotte, voor deze mooie lomi lomi massage cursus. Het geeft veel voldoening om deze massage te geven en ook van degen die hem krijgen hoor ik zeer positieve geluiden . De vrijheid die de massage geeft maakt het leuk om er mee te “spelen”.

Het mooie vind ik ook dat je het steeds meer diepte kunt geven, dus dat het een (ook persoonlijke) ontwikkeling in contact blijft.
De cursussen waren ook fijn om te krijgen vanwege je aandacht, oplettendheid en bijsturing. Je zorg voor de schoonheid, diepte en achtergrond van de massage in de voorbereiding voor het masseren zelf. Dat de groep klein en de sfeer kalm en harmonisch was, was voor mij een prettige manier van leren."
- Mieke Veldhuisen- Blok 1 & 2 

" Hallo, mijn naam is Olaf. Door m'n werk kom ik over de hele wereld op massage tafels terecht. Bij Lotte kwam ik door een mooi toeval voor een Lomi Lomi massage. Dit was anders... Dit was meer, dan een massage.

De Lomi Lomi die Lotte me "gaf" deed twee dingen bij elkaar komen; 1. het idee/gevoel dat ik "iets met massage wilde doen". En 2. de spirituele ontwikkeling die me overkomt in de laatste jaren.  En toen bleek ook nog dat ze cursussen geeft!

Ik heb net (November 2013) de lomi lomi massage cursus gevolgd. Het was geweldig. Hele mooie ruimte. goede, mooie sfeer. Veel geleerd en veel genoten... De technieken, de strijkingen die we leerden zijn mooi om te doen. En om te ondergaan. Omdat het meer is dan technieken, dat Lomi Lomi. De manier waarop Lotte het over brengt vind ik goed en duidelijk.

Boek vooral ook een Lomi Lomi massage. De filmpjes die je overal kunt vinden geven echt alleen maar beeld. Geef jezelf eerst dat mooie kado en ga dan door; doe de cursus ! Dank je wel,"

- Olav K -

 

"Ik heb bij Lotte onlangs(November 2013) de Lomi Lomi massage cursus gedaan en vond het een heel inspirerende cursus met een mooie opbouw. Behalve aan de technieken werd ook aandacht besteed aan de oorsprong van deze helende massage. Lotte heeft heel duidelijk uitgelegd waar het om draait in de Lomi massage en heeft zelf een prachtige, dansende manier van masseren. De sfeer in de cursus was heel prettig, vrolijk en respectvol. Ik kan iedereen die wat meer vanuit het eigen krachtcentrum en op een meer ontspannen, verbindende manier wil masseren aanraden een cursus bij Lotte te doen. Het is ook een heerlijke massage om te ondergaan."
- Masja van Herpen -


“ Bedankt voor de fijne lessen tijdens de lomi lomi massage cursus………..Ik heb er van genoten en heb heel veel geleerd. Sommige technieken die ik geleerd heb pas ik ook toe in mijn massage’s als aanvulling……….De manier hoe jij les geeft is heel speciaal bijzonder, je geeft iedereen veel persoonlijke aandacht en dat vond ik heel prettig……..Ik kijk dan ook uit naar blok 2.”
- Wendell de La Paz -


“ Ik vind het een verfrissende cursus, omdat je hele andere grepen leert dan bij bijv. de klassieke massage. Het is een massagevorm die erg leuk is om te doen, maar ook heerlijk om te ondergaan.De uitleg tijdens de lomi lomi massage cursus was duidelijk en als het nodig was werd er bijgesprongen om je te helpen de grepen op de juiste manier toe te passen.Ik heb 4 hele leuke cursusdagen gehad met een groep die respectvol en discreet met elkaar omging.Ook als je weinig massage-ervaring hebt, is deze cursus beslist een aanrader”
.- Corrie van Welzen-


" Een cursus waarin rustig en overzichtelijk werd uitgelegd. Waarbij niet alleen de handgrepen aan bod kwamen maar ook de achtergrond en de intentie.........Ik heb er van genoten en vanalles geleerd zodat ik nu een volledige sessie kan geven. Bedankt!"
- Monika -


" Ik heb de Lomi Lomi cursus ervaren als een goed verzorgde en intensieve cursus in deze heerlijke massagevorm. Na 4 dagen en tussendoor wat oefenen voel ik mij in staat om iemand een volwaardige massage te kunnen geven."
- Alex vd Weteringh -


Aanleiding tot het volgen van de cursus

"Dank voor de Lomi lomi-massage van laatst. Dat heeft er zeker aan bijgedragen dat ik nu écht mijn praktijk aan het opbouwen ben, full speed en in de flow. Met wonderlijk genoeg veel minder onzekerheid en veel meer zelfvertrouwen.

De uitwerking is goed: enthousiaste en blije klanten, en ik zelf ook erg blij

 

Ik wil graag de Lomi-Lomi massage van jou leren en me inschrijven voor de cursus in mei.

Bij deze."

- Willemijn Witte -