Ervaringen met Bewustwordings Massage

Activeer de lichtheid, beweeglijkheid en ruimte in jezelf

"Een Trager behandeling, oftewel Bewustwordings Massage van Lotte, vind ik een weldaad voor lichaam en geest. In een rustige en bezonken atmosfeer gaat Lotte in contact, en daar voel ik me heel veilig bij. Diepe ontspanning en tevredenheid zijn geschenken die ik daarna mee naar huis neem. Dat gun ik iedereen, en daarom beveel ik Lotte van harte aan."

- Lidwien Pikkemaat-


"After my divorce I suffer from depression and back problems. My osteopath recommended me Lotte Kaptijn for additional treatment.

I had already many types of massage, from Thai, hot stone, aroma-oil to sportsmassage. None of those is comparable to the relaxing effect of the Trager approach. After a short exercise which helps to focus on the body, the very slow and gentle massage makes me feel like floating in warm water, light as a feather, the mind completely empty. It is hard to describe this complete relaxation of both the mind and the whole body. I never had experienced this before with a massage. After 90 minutes my backpain is gone and my mind is free from the depressing thoughts.

Lotte Kaptijn really has magic hands!"

- Peter Stadlmeyer-


"Lotte is een gedreven masseuse die echt vanuit haar binnenste masseert, die zich duidelijk echt verdiept heeft in wat ze doet, en die hele fijne zachte en toch intense aanraking heeft."

- Massiel Ghering -


"......Bewustwordingsmassage is echt een andere massage dan een ontspanningsmassage. Bij Lotte ben ik eerst een paar keer met spannings- en rugklachten voor een ontspanningsmassage geweest, maar toen we voor het eerst bewustwordingsmassage gingen doen ervaarde ik een diepergaand effect waardoor ik voortaan deze massage wilde. Bij bewustwordingsmassage gaat vanzelf de aandacht naar binnen, niet naar binnen in gedachten, maar naar binnen in je ervaring en de inwendige stromen in je lichaam. Het is vreemd om uit te leggen, maar de ene keer voel je warmte stromen van je hoofd tot je tenen, de andere keer voel je je energetisch opzwellen tot een michelin mannetje. De stromen die je voelt maken dat je helemaal ontspant en je heel bewust wordt van waar in je lichaam blokkades zijn. Maar als je die benoemt tijdens de massages (bijvoorbeeld: het lijkt alsof mijn been los ligt op de tafel en niet erbij hoort) dan past Lotte toch iets toe waardoor dat vreemde gevoel verdwijnt. Je wordt ook aangespoord om bewust te bewegen thuis, bijv. "lopen door de herfstbladeren" zodat je onderrug ontspant en klachten kunnen worden voorkomen. Het klinkt ongetwijfeld heel raar, maar de ervaring is echt bijzonder, ik voel me na een sessie meer als een geheel. Ik heb een hele drukke baan en blijf aldoor ontspannen en slaap goed, mede door deze massages eens in de 6 weken."

- Mariet -

 

" Zoekend naar een vorm van massage die in mijn situatie past, kwam ik in contact met Lotte. Dat Bewustwordings massage ook effect kan hebben bij ADD trok hierbij mijn aandacht. De bewustwordingsmassage  (Trager Approach) ervaar ik als heilzame en helende ontdekking die ook werkt bij onrust en oververmoeidheid als gevolg van verlies en rouw. Aan de persoonlijke, aandachtige werkwijze die kenmerkend is voor Lotte zou ik graag "veilig" en "respectvol" willen toevoegen. Hierdoor  heb ik geleerd mij gemakkelijker te kunnen ontspannen. Door werkelijk te kunnen loslaten leer ik steeds meer mijn lichaam volledig te ervaren. Voordat het het 'tafelwerk' aan de orde komt besteed Lotte aandacht aan hoe ik mijn lijf op dat moment ervaar, gevolgd door een oefening. Ook geeft zij mij in dit verband tips voor toepassing in het dagelijks leven. De speelse vorm, die een bewustwordingsmassage ook heeft, ervaar ik als prettig. Meestal ervaar ik de effecten van de massage nog een aantal dagen na de sessie. Een  bewustwordingsmassage bij Lotte kan ik je van harte aanbevelen".

- Jaap -


"Lotte masseert met respect voor mijn persoon en mijn lichaam. Haar bewustwordings massages helpen mij niet alleen te ontspannen, maar ook bewust te zijn van mijn lichaam. Dat is in een druk of spannend bestaan een belangrijke bijdrage aan een stevige balans. Lotte daagt uit tijdens de massage bewust mee te beleven wat het effect is van haar aanraking, maar biedt tegelijkertijd ruimte om dat op geheel eigen wijze te doen. Je bent bij haar in professionele en zorgzame handen."

- Boudewijn-


"Ik vond de massage geweldig en de guided fantasy bracht me terug bij mezelf. Ik had het gevoel dat ik op wolken liep, met liefs"

-Jan-

 Terug naar het overzicht