lomi lomi massage cursus nijmegen den haag

Ervaringen met gevorderdencursus Lomi Lomi Massage 

"Ik heb erg genoten van de week. 

De Huna principes komen op het juiste moment in mijn leven en gaan me zeker helpen in mijn zoektocht naar mijn authentieke zelf.

"Makia: energy flows where attention goes" dat is een belangrijke voor mij, te vlug laat ik me ontmoedigen door negatieve gedachten.

Ik heb moed en kracht gehaald uit de Lomi week en voel me stukken beter, lichter, gelukkiger.
Je hebt een goede manier gevonden om complexe dingen verstaanbaar over te brengen.
De combinatie van wat theorie gevolgd door zelfreflect en naar binnen gaan voelen, heeft me in een andere trilling gebracht.
Ik kan nog altijd het veld voelen dat je daar gecreëerd hebt. een veilige gedragen warme omgeving.


Ik geniet ook erg van het geven van Lomi Lomi, de technieken zullen er wel in geraken.

Er zijn veel manieren om met iemand in verbinding te gaan maar via Lomi gaat het precies dieper, er is er iets vertrouwelijks, een soort oergevoel van veiligheid dat naar boven komt, zo ondervind ik het toch."

- Francoise-


"Ik heb het als een zeer verdiepende training ervaren. In de basis leren we nieuwe technieken, maar ik heb daarnaast mogen ervaren dat het geven van de massage zo veel meer kan betekenen dan het uitvoeren van de technieken. De eeuwenoude Hawaiaanse traditie waar Lotte ons mee heeft kennis laten maken zorgt voor meer gronding en respect voor de werking van de Lomi Lomi massage als helingsritueel. De levensfilosofie (Huna) heeft voor mij ook voor meer liefde naar mezelf en mijn naasten gezorgd. Nog meer respect voor de natuur en aandacht voor het voedsel wat ik tot me neem. De integere, heldere en geduldige wijze waarop Lotte haar ervaring en kennis wil delen heb ik als zeer prettig ervaren. Zeer bedankt Lotte. Je hebt me geraakt door de belichaamde manier waarop je deze training inhoud hebt gegeven....."

- Ron de Laat-


"Ik vind lomi lomi de meest zalige massage die er bestaat; ze resoneert helemaal met mijn ziel, mijn energie, dus het was superfijn om nu eindelijk de vervolgcursus te kunnen volgen.

De retraite setting gaf een perfecte balans om er een 'zinnige vakantie-workshop' van te maken. Voldoende nieuwigheid en eveneens voldoende vrije tijd om te genieten en te ontspannen. De Lomi Lomi Massagelessen werden professioneel begeleid door Lotte en we werden ingewijd in de Huna principes en leerden nieuwe lomi lomi technieken integreren. Helemaal de Lotte-stijl die ik al kende : goed geaard, rustig, duidelijke afspraken, goed gekaderd.

Heerlijk dat we ook mochten meedoen met de extra, vrije, lessen : yoga en dans. Super genoten van deze 2 lessen, alsook van een strandwandeling op onze vrije dag.

Heel gezellig aangekleed gebouw, nette workshopruimte en kamers. Zeer warme, huiselijke sfeer. Eva, onze hostess was heel 'bereikbaar', alle info werd goed gedoseerd gegeven, net voor het moment dat je deze zou kunnen gebruiken. Het aantal deelnemers is ook prima afgestemd op de capaciteit van het gebouw. Nergens overvolle drukte, zelfs de gelegenheid om je in 'de stille ruimte' terug te trekken als je daar behoefte toe had.

En 5 sterren aan het kook team: Farah's Table!! Zeer voedzame en uitgebalanceerde maaltijden, heerlijk klaargemaakt en ook appetijt prikkelend gepresenteerd.

Weeral heel wat bijgeleerd en tegelijkertijd super genoten! Een warme aanrader!!"

- Ingrid Rotthier-

"Gebeten door de Lomi Lomi microbe volgde ik in het najaar de vervolgcursus, opnieuw in

retreatvorm. Een echte aanrader!!! Niet alleen leer je nieuwe technieken die nog dieper, nog meer

verbindend, nog meer hart-openend werken voor de ontvanger, maar er wordt ook dieper ingegaan

op de Huna-principes. Deze worden door Lotte in de groep aangebracht waarna je er per twee mee

aan de slag gaat. Verrassend wat dit met je doet, confronterend ook soms, maar dan neemt Lotte de

tijd om je in een persoonlijk gesprek verder op weg te helpen. De cursussen bij Lotte worden telkens

in kleine groep gegeven waardoor er een hele fijne groepsdynamiek is en voldoende tijd voor

individuele bijsturing. Daarin wordt Lotte bijgestaan door telkens fantastische assistenten die er net

als Lotte met hart en ziel voor gaan. Ik heb deze vervolgcursus als heel intens ervaren en ga thuis

verder aan de slag met de principes en de dingen waar ik tegenaan botste waardoor ik nu voel dat ik

bewuster en opener in het leven sta. Bijzonder in deze vervolgcursus vond ik het aanleren van de

chant die je bij het begin van de massage zingt. Voor mij was dit echt uit mijn comfortzone komen,

maar krijg van mijn ontvangers nu vaak te horen dat ze de chant niet alleen ontroerend vonden,

maar zich ook hierdoor gezien voelden en het de massage heel erg persoonlijk maakte. De

verbindende technieken geeft hen een gevoel van gekoesterd worden, iets wat ze soms al lang niet

meer ervaren hebben. Ook komen er emoties los waarvan ze zich niet meer bewust waren maar

waardoor ze na de massage meer ruimte voelen in hun lichaam. Ze voelen zich op vele niveaus

(aan)geraakt.

Lotte is een topdocente die het beste in je naar boven brengt. Met haar rust uitstralende en warme

persoonlijkheid en haar zachte stem ‘besmet’ ze je met haar liefde voor de Lomi Lomi

massage en de Hawaiiaanse cultuur. Dankbaar dat je op mijn pad kwam Lotte! Ik kijk al uit naar de

volgende vervolgcursus, want ook hier zal herhaling een nog grotere groei betekenen."

- Katrin Verschaetse-


"De Lomi Lomi massage cursus voor gevorderden was weer een zeer mooie verdieping met niet alleen een nieuw arsenaal aan technieken die de massage nog meer bijzonder maakt, maar ook een uitgebreide uiteenzetting over de Hawaiiaanse cultuur en de 7 Huna principes die onszelf en mijn klanten helpen om bewuster en meer in balans in het leven te staan. De manier en het tempo waarop Lotte les geeft sluit helemaal aan bij hoe ik het graag heb. Met haar liefdevolle zijn zorgt Lotte voor een veilige context waarin iedereen er met alles wat er is mag zijn. Ook de lichaamsoefeningen en de flying dance meditatie waarmee elke dag wordt gestart, zorgen er voor dat het hart wordt geopend en het lichaam voldoende gronding krijgt zodat de technieken die geoefend worden optimaal kunnen landen en er een liefdevol contact is tussen diegene die geeft en ontvangt. Tijdens de cursus wordt alles voldoende herhaald en het cursusmateriaal en de filmpjes waarin elke techniek tot in detail wordt getoond zijn een enorme meerwaarde. Nogmaals ongelofelijk veel dank Lotte en Louis  (assistent) voor de geweldige opleiding, jullie geduld en de professionele en liefdevolle ondersteuning. Ik ben verkocht en verknocht aan de Lomi Lomi.
- Gert de Ceuster-


Video referentie van Miriam

Video referentie Edith