Page content

Ervaringen met Lomi Lomi Massage Cursus

“Verbindende kracht door aanwezigheid, dat is waar het in wezen om ging. Contact tussen hart en handen en van daaruit masseren. Stilstaand water werd kleine golfjes maar gedurende de cursus werd het een flow. Soms was het zwemmen, soms was het drijven, floaten maar steeds was er in de rust iets in beweging, adem, hart, handen, heupen, zelfs de gronding.

Aloha werd Huna, het geheim langzaam onthuld. Een tempel massage noemde Lotte het, thuis begreep ik het; een massagetafel als altaar en mijn handen voerde de rituelen uit. De Lemniscaat is het oneindige, de vloeiende aanrakingen de verbinding tussen aarde en water; lichaam en geest, de ademhaling de verbinding tussen lucht en vuur, ziel en universum.

De eerste oversteek is gemaakt en ik sta na 5 dagen nog aan het begin van deze Lomi Lomi reis maar

alles wat ik voor nu nodig heb heeft Lotte me als een volleerde gids aangereikt.

Aloha Frank”

-Frank Boers-

 

“Geruime tijd geleden merkte ik de Lomi Lomi massage van Praktijk Uit Handen op. Deze massagevorm sprak me onmiddellijk aan en dus zette ik deze opleiding op mijn verlanglijstje. Niet alleen de massage maar ook de fijne en zachtaardige energie die Lotte op de foto’s en het demofilmpje van haar website uitstraalde, klopte gevoelsmatig voor mij. Na meer dan een jaar schreef ik me eindelijk in. De opleiding voldeed helemaal aan mijn verwachtingen. Lotte zorgt voor een warme, open, liefdevolle, veilige en verbindende sfeer en ze ademt als het ware Lomi Lomi. De manier waarop elke opleidingsdag is opgebouwd alsook de aangeleerde massage is echt top. Het waren leerrijke maar intense dagen met ook heel veel genieten. Nogmaals heel veel dank Lotte en Louis voor de geweldige opleiding en de professionele en liefdevolle ondersteuning en uiteraard jullie geduld. Iedereen die zich graag wil bekwamen in het geven van een Lomi Lomi massage is bij Praktijk Uit Handen aan het juiste adres en bij Lotte in goede handen.”

-Gert de Ceuster-

-Ingrid –

” Professionaliteit met veel persoonlijke aandacht, dat is wat ik ervaar in de opleiding Lomi Lomi Massage bij Praktijk Uit Handen. Ondanks de grootte van de groep, 12 cursisten, weet Lotte een sfeer te creëren waarbij iedereen zich gezien en gehoord voelt. De dagen zijn intensief, heel veel informatie om in je op te nemen, en toch zorgt Lotte voor rust en ruimte. De structuur en opzet van de dagen zijn goed in balans. Ik ben oprecht zeer onder de indruk van haar manier van lesgeven. Dit is zeker niet de eerste massage cursus/opleiding die ik volg, ik heb genoeg vergelijkingsmateriaal. Lotte is kundig, gepassioneerd en heeft een zeer toegankelijke persoonlijkheid. Ze werkt duidelijk vanuit haar hart. Al met al, een zeer gedegen, goed gestructureerde opleiding waarin Lotte de juiste snaar weet te raken zodat iedereen met GEVOEL masseert en niet alleen de techniek aanleert. Dank je wel Lotte! Aloha…..”

-Aukje Koole-

 

Nogmaals bedankt voor de fijne dagen. Veel geleerd, lieve mensen ontmoet, ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet om de lomi lomi massage cursus te doen!
-Baukje – 
 – Aisha –

 

Desiree Wijkhuijs-

 

– Jan van Stappen-

“Lotte Kaptijn biedt met veel persoonlijke aandacht de mogelijkheid om deze prachtige massage, flow en beweging te leren en te ervaren. Voor mij echt een aanwinst om de oude hawaiiaanse heling methode in deze veilige setting en prettige omgeving te leren. Heel fijn om te geven als aanvulling in mijn praktijk. Echt een aanrader.”
– Nathan Knip-

“Wat een fijne cursus was dit.
Intens genoten van het leren van deze mooie, helende manier van masseren. Een absolute aanrader!”
– Monique van der Meer-

 

 

“Jezelf cadeau krijgen is een mooi geschenk.

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik in Zwitserland was en kennis mocht maken met lomi-lomi massage en Lotte…Ik was niet de enige die alleen deelnam aan deze fitbodymind- vakantieweek, want nog tientallen deelnemersvergezelden mij…Ik ging mee om kennis te maken met lomi-lomi massage, maar ontving daarnaast zoveel mooie momenten in ontmoetingen met andere deelnemers en in de natuur.
De lomi-lomi massagevorm heeft mij zo geraakt dat ik besloten heb in januari 2016 de volledige cursus te gaan volgen. De Lomi-lomi massage, waar ik meer over wilde weten, komt uit Hawaii en is als een contactvolle dans, energetisch en werkend op fysiek, emotioneel en bewustzijnsniveau. Je beweegt vanuit je hele lichaam, waarbij de kracht vanuit de grond komt en je masseert zowel met je handen als je onderarmen.
Masseren vanuit je hart is voor mij vanzelfsprekend, maar lomi-lomi liet mij nog veel meer zien en daar ben ik dankbaar voor. De vloeiende liefdevolle bewegingen die je nooit loslaten, met veel olie, laten je als het ware meevoeren op het water, niet wetende waar naartoe. En als je dat kan toelaten, dan kom je zo dicht bij jezelf dat je kan en mag voelen wat je lichaam je wilt vertellen. Dat je jezelf dan cadeau krijgt is het mooiste wat je kan overkomen.” 

-Edith v/d Velden- (Lomi Lomi Massagecursus tijdens de vakantie week van Fit Body Mind in Zwitserland)

 

” Tijdens een sfeervolle week op een prachtige plek midden in de bergen van Val Sinestra (Zwitserland), heb ik deze zomer kennis gemaakt met Lomi Lomi massage. Zowel het geven als ontvangen van deze massagevorm maakte dat ik me meer verbonden kon voelen met mezelf en mijn omgeving. De groep werd enthousiast begeleid door Lotte. Vol passie en toewijding creëerde zij een veilige en vertrouwde omgeving. De rust die ze uitstraalde maakte dat ik me helemaal op mijn gemak voelde. Ook binnen de groep was er ruimte om jezelf te uitten en van elkaar te leren. Kortom; een echte aanrader!”
-Sanne V.- (Lomi Lomi Massagecursus tijdens de vakantie week van Fit Body Mind in Zwitserland)

 

” Ik ben ontzettend blij dat ik de lomi lomi massage cursus heb gedaan, het is een hele mooie aanvulling op mijn aanbod en de meeste mensen zijn er enthousiast over. Ik vind het steeds voor mijzelf ook heerlijk om te geven, wordt er echt steeds blij van!

Ik vond jou een hele fijne docent. Je straalt rust en betrokkenheid uit en gedrevenheid en zorgvuldigheid om de Lomi Lomi Massage echt goed over te brengen. Ik ben op internet ook wel cursussen van bijv. 1 dag tegen gekomen, wat toch eigenlijk zo’n mooie massage gruwelijk tekort doet. Het was heel prettig dat er een assistent bij was, zo had ik het gevoel dat er echt voor iedereen aandacht was. Óók de DVD werkte heel fijn, ik heb hem werkelijk grijs gedraaid en bekijk hem nog steeds regelmatig. Samen met de handleiding een prima naslagwerk. De opbouw vd lessen vond ik ook goed. Fijn om te beginnen met steeds een terugblik op ieders ervaringen. Daarna de ‘dansronde’. Lekker meditatief! ……. En dan het gezamenlijk zorgen voor de lunch… Ik moet eerlijk bekennen dat ik na jouw eerste mail daarover niet meteen razend enthousiast was…. Maar na de eerste dag heb ik snel mijn mening hierover herzien, want ik vond het erg leuk, lekker en gezellig! Denk dat het mede bijdroeg aan de goede sfeer!
Óók de ruimte vond ik prettig, lekker ruim, fijne uitstraling……….Kortom, ik zou jou zéker aanbevelen als iemand zou overwegen een Lomi Lomi cursus te gaan doen!!
Lotte, nogmaals enorm bedankt.”
– José Groenendijk-

 

– Nadine Muller-

 

-Nadine Muller-

” Ik vond het een hele duidelijke cursus, en de dvd is super als lesmateriaal. Zelf heb ik geen massage ervaring maar met genoeg oefenen vond ik hem goed te doen. Dat de lesstof herhaald werd vond ik prettig en ook dat je eens per twee weken les hebt zodat er voldoende tijd is om te oefenen. Verder vond ik de manier van lesgeven heel duidelijk. Zeker een aanrader!
– Ed Spil-

“Dankjewel Lotte, voor deze mooie lomi lomi massage cursus. Het geeft veel voldoening om deze massage te geven en ook van degen die hem krijgen hoor ik zeer positieve geluiden . De vrijheid die de massage geeft maakt het leuk om er mee te “spelen”.

Het mooie vind ik ook dat je het steeds meer diepte kunt geven, dus dat het een (ook persoonlijke) ontwikkeling in contact blijft.
De cursussen waren ook fijn om te krijgen vanwege je aandacht, oplettendheid en bijsturing. Je zorg voor de schoonheid, diepte en achtergrond van de massage in de voorbereiding voor het masseren zelf. Dat de groep klein en de sfeer kalm en harmonisch was, was voor mij een prettige manier van leren.”
– Mieke Veldhuisen- Blok 1 & 2 

– Masha van Herpen 2015- 

– Masja-
” Hallo, mijn naam is Olaf. Door m’n werk kom ik over de hele wereld op massage tafels terecht. Bij Lotte kwam ik door een mooi toeval voor een Lomi Lomi massage. Dit was anders… Dit was meer, dan een massage.
De Lomi Lomi die Lotte me “gaf” deed twee dingen bij elkaar komen; 1. het idee/gevoel dat ik “iets met massage wilde doen”. En 2. de spirituele ontwikkeling die me overkomt in de laatste jaren.  En toen bleek ook nog dat ze cursussen geeft!
Ik heb net (November 2013) de lomi lomi massage cursus gevolgd. Het was geweldig. Hele mooie ruimte. goede, mooie sfeer. Veel geleerd en veel genoten… De technieken, de strijkingen die we leerden zijn mooi om te doen. En om te ondergaan. Omdat het meer is dan technieken, dat Lomi Lomi. De manier waarop Lotte het over brengt vind ik goed en duidelijk.
Boek vooral ook een Lomi Lomi massage. De filmpjes die je overal kunt vinden geven echt alleen maar beeld. Geef jezelf eerst dat mooie kado en ga dan door; doe de cursus ! Dank je wel,”
– Olav K –

“Ik heb bij Lotte onlangs(November 2013) de Lomi Lomi massage cursus gedaan en vond het een heel inspirerende cursus met een mooie opbouw. Behalve aan de technieken werd ook aandacht besteed aan de oorsprong van deze helende massage. Lotte heeft heel duidelijk uitgelegd waar het om draait in de Lomi massage en heeft zelf een prachtige, dansende manier van masseren. De sfeer in de cursus was heel prettig, vrolijk en respectvol. Ik kan iedereen die wat meer vanuit het eigen krachtcentrum en op een meer ontspannen, verbindende manier wil masseren aanraden een cursus bij Lotte te doen. Het is ook een heerlijke massage om te ondergaan.”
Masja van Herpen 

“ Bedankt voor de fijne lessen tijdens de lomi lomi massage cursus………..Ik heb er van genoten en heb heel veel geleerd. Sommige technieken die ik geleerd heb pas ik ook toe in mijn massage’s als aanvulling……….De manier hoe jij les geeft is heel speciaal bijzonder, je geeft iedereen veel persoonlijke aandacht en dat vond ik heel prettig……..Ik kijk dan ook uit naar blok 2.”
– Wendell de La Paz –

“ Ik vind het een verfrissende cursus, omdat je hele andere grepen leert dan bij bijv. de klassieke massage. Het is een massagevorm die erg leuk is om te doen, maar ook heerlijk om te ondergaan.De uitleg tijdens de lomi lomi massage cursus was duidelijk en als het nodig was werd er bijgesprongen om je te helpen de grepen op de juiste manier toe te passen.Ik heb 4 hele leuke cursusdagen gehad met een groep die respectvol en discreet met elkaar omging.Ook als je weinig massage-ervaring hebt, is deze cursus beslist een aanrader”
.– Corrie van Welzen-

” Een cursus waarin rustig en overzichtelijk werd uitgelegd. Waarbij niet alleen de handgrepen aan bod kwamen maar ook de achtergrond en de intentie………Ik heb er van genoten en vanalles geleerd zodat ik nu een volledige sessie kan geven. Bedankt!”
– Monika –

” Ik heb de Lomi Lomi cursus ervaren als een goed verzorgde en intensieve cursus in deze heerlijke massagevorm. Na 4 dagen en tussendoor wat oefenen voel ik mij in staat om iemand een volwaardige massage te kunnen geven.”
– Alex vd Weteringh –

Aanleiding tot het volgen van de cursus

“Dank voor de Lomi lomi-massage van laatst. Dat heeft er zeker aan bijgedragen dat ik nu écht mijn praktijk aan het opbouwen ben, full speed en in de flow. Met wonderlijk genoeg veel minder onzekerheid en veel meer zelfvertrouwen.
De uitwerking is goed: enthousiaste en blije klanten, en ik zelf ook erg blij
Ik wil graag de Lomi-Lomi massage van jou leren en me inschrijven voor de cursus in mei.
Bij deze.”
– Willemijn Witte –