Anti Stress Massage

De Anti Stress Massage  is volledig gericht op het verlagen van het stressniveau in je lichaam, het stimuleren van je herstellend vermogen (op emotioneel-, fysiek- en mentaal niveau). Ook vitaliseert het je weefsels en het vergroot het je veerkracht!

Deze massage is gebaseerd op de Trager Approach en bevat technieken uit de fascia therapie (Methode Danis Bois) en Cranio Sacraal Therapie. Deze technieken richten zich op het stimuleren van de ruimte, stroming en beweeglijkheid in je lichaam. Door beweging, mobilisatie en het kneden van weefsels wordt je lichaam en geest gestimuleerd om spanning los te laten. Dit resulteert in  diepere ademhaling, ontspanning van spieren en bindweefsel, rust in je hoofd en meer aanwezigheid in je lichaam.

anti-stress massage nijmegen lent den haag

Wat is het effect van stress?

Stress brengt het lichaam in een staat van alertheid. Je lichaam gaat adrenaline en cortisol aanmaken die zorgen dat je klaar bent om snel te handelen. Vroeger toen we nog in de wilde natuur leefden, was dit nodig om te kunnen vechten of vluchten. De stress die we tegenwoordig hebben heeft meer te maken met het hebben van deadlines, een te volle agenda, emotionele spanning etc. De energie die wordt opgebouwd om fysiek te handelen wordt vaak niet opgebruikt, waardoor je in een gespannen toestand blijft en je fysiek, mentaal en emotioneel dus constant onder spanning staat. Je zet jezelf letterkijk en figuurlijk vast.

Spanning zorgt dus voor samentrekking (contractie) in je lichaam, wat leidt tot een gestagneerde energie stroom, verminderde bloed circulatie en verminderde circulatie in het lymfe systeem ( en dus verminderde werking van je immuunsysteem). Op langere termijn zorgt dit voor fysieke- en emotionele klachten.

Ons lichaam bezit een enorme veerkracht en zelf herstellend vermogen,met de anti-stress massage wordt dit gestimuleerd.

anti stress massage lent

Hoe is de stress verminderende massage opgebouwd?

Je kunt kiezen uit een anti stress massage van 25, 40 of 55 min. Ben je een beetje gespannen of slechts een deel van je lichaam, dan kan een massage korter dan een uur volstaan. Sta je al langere tijd onder fysieke- of emotionele stress dan is een massage van 55 min. aan te raden. Een langere behandeling kan ook; deze kun je dan afspreken als de Bewustwordingsmassage.


Het lichaam heeft tijd nodig heeft om zich te kunnen ontspannen. Na ongeveer een half uur massage gaat het lichaam hormoonachtige stoffen aanmaken (zoals oxytocine, dopamine en endorfine) die zorgen voor een fijn gevoel (ontspanning, optimisme, geluk), vermindering van pijn en stress. Geef jezelf en je lichaam dus de tijd om in balans te komen.


Let Op: Bij de anti-stress massage wordt geen olie gebruikt. Verder vindt hij plaats in een warme ruimte met ontspannende muziek.

Tijd voor jou, waarin je met aandacht wordt aangeraakt in een balans tussen vitalisatie en tot rust brengen.

Meer informatie of een afspraak maken?

Bel of mail naar 06-199 99 547, resp. uithanden@gmail.com. Of klik op onderstaande buttons