[caption id="attachment_1134" align="alignright" width="190"]Trager-Approach Milton Trager[/caption]

Deze benadering is ontwikkeld over een periode van 65 jaar door de arts Milton Trager. Zijn benadering, de Trager® Aproach, is er op gebaseerd dat veel ziekten en alle spanningen in het lichaam een equivalent hebben in de psyche. Oftewel (heel beknopt gezegd), de mindset die je hebt opgebouwd door karma, (fysieke en emotionele) trauma's, omgevingsfactoren en conditioneringen kunnen leiden tot oa. psychosomatische klachten, auto immuun ziekten, een bepaalde lichaamshouding, bewegingspatroon en tonus in de spieren. Dit kan leiden tot fysieke en psychosomatische klachten.

Als je d.m.v. de Trager® Approach (Bewustwordingsmassage)  positieve lichaamservaringen toe voegt en deze in frequentie en aantal vergroot, kun je ruimte scheppen in het lichaam en meer lichtheid en ontspanning gaan ervaren. Het para sympatisch zenuwstelsel wordt gestimuleerd wat voor fysiek herstel en herstel van je energiebalans zorgt. Met Trager genees je dus niet, maar het stimuleert je gezonde kant zodat je zelf genezend vermogen vergroot.

Dat wat je aandacht geeft wordt meer. Zo verdwijnt bijv. in de loop van de tijd de ervaring die tot een verkrampte houding heeft geleid naar de achtergrond of deze wordt door je systeem los gelaten. Zo ga je je steeds prettiger in je lichaam voelen en deze meer bewonen, je vrijer bewegen en verminderen de klachten.

 

Artikelen in Ontstaan en werking van de Trager® Approach