lomi lomi massageDe Lomi Lomi Massage komt oorspronkelijk uit Hawaii. Lomi betekent letterlijk “kneden”, “drukken”, “wrijven”; het woord werd oorspronkelijk gebruikt om aan te geven hoe eten bereid was (bijv. Lomi vis). Later werd deze naam in tweevoud, Lomi Lomi, gebruikt voor de massagevorm die veel meer is dan alleen kneden en veel meer dan alleen een massage. Het is een helingsritueel dat over vele generaties in Hawaii en door verschillende families is doorgegeven van generatie op generatie. Op elk eiland van Hawaii en zelfs in verschillende families, ontstonden verschillende Lomi Lomi Stijlen. In het westen is de Temple Style, waarbij de vloeiende, doorgaande strijkingen kenmerkend zijn, het meest bekend.
Elke stijl heeft als uitgangspunt om het zelfgenezend vermogen te activeren. De Lomi Lomi Massage werkt op het niveau van lichaam, ziel en bewustzijn.


De meest bekende vorm is de Temple Style Lomi, deze is ontwikkeld door Kahu Abraham en is ook veelal te boeken bij de grotere Wellness centra. Echter gaat hier vaak de intentie en diepte van de ervaring verloren. Bij een traditionele Lomi Lomi Massage wordt de ruimte energetisch voorbereid en wordt er respectvol gewerkt met chants (lied), massage, visualisatie, intentie en integratie ed.. Het geheel maakt de Lomi Lomi Massage tot een bijzondere en transformerende ervaring.


Visie
Lomi Lomi Massage is van oudsher sterk verbonden met de Hawaiiaanse variant van Sjamanisme en spiritualiteit, Huna genaamd. Het richt zich op het herstellen van de eenheid in jezelf en van de eenheid tussen jou en je omgeving. Verder brengt het je energiestroom en het herstel van je innerlijke balans op gang. En het werkt door op het niveau van je onbewuste. De sessie omzeilt a.h.w. je cognitieve brein, waardoor er op een dieper niveau veranderingen plaats kunnen vinden op het gebied van gedrag, hoe je situaties ervaart etc.

Artikelen in Visie en achtergrond van Lomi Lomi Massage