Heb je pijn in rug -, nek- en/of schouders? Met deze massage worden je klachten behandeld en daarnaast wordt er ook gekeken naar de oorzaak. Door zowel de oorzaak aan te pakken als te masseren, nemen klachten veel sneller af en komen ze minder snel terug. Pijn ontstaat door overbelasting op fysiek of mentaal vlak of door ingesleten gewoontes die maken dat je chronische spanning op bouwt in rug, nek -en schouders.

Mogelijke oorzaken zijn:
  • te veel in je hoofd zitten ( doordat je veel achter de computer, tablet of telefoon zit of een te volle agenda hebt),
  • door werk en/of door zorgen en piekeren.
  • door een verkeerde lichaamshouding en onbewust je schouders op trekken.

Aanpak bij de rug, nek en schouder massage

Je kunt of puur voor de massage kiezen, of naar de algehele balans te kijken. Door ook zelf kleine aanpassingen te doen heeft de massage sneller en langduriger effect omdat ook de oorzaak van de pijn klacht wordt aangepakt.

Hierbij wordt gekeken naar en gewerkt met:


  • lichaamshouding en bewegingspatronen
  • uiteenlopende massage technieken die werken op spieren, pezen, bindweefsel en gewrichten
  • balans tussen ontspanning en inspanning
  • hoe je om gaat met stress
  • de invloed van je voeding op je pijn- en spanningsklachten

Pijn is een signaal en door vanuit verschillende gebieden je klacht te benaderen, kan de oorzaak worden weggenomen of verminderd. Het is dus niet iets waar je jarenlang last van hoeft te hebben (als er geen fysieke afwijking is). Je bent dus meer dan je pijn en dat vraagt om een holistische benadering.

Gebruikte technieken in de rug, nek en schouder massage in Nijmegen- Lent


In deze massage worden technieken geïntegreerd uit de Sportmassage, Lomi Lomi massage, Thaise massage, Chinese massage en de Trager Approach. En er worden bindweefsel technieken toegepast. Zo wordt er gewerkt op spieren, bindweefsel en energiebanen en wordt stevig afgewisseld met mild. Er ontstaat een effectieve mix die op een holistische manier werkt door de oosterse en westerse massage technieken met elkaar te combineren. Zo wordt het lichaam gestimuleerd om zelf weer in balans te komen.

Wil je deze massage boeken of er meer over weten?

Klik op de contact button boven in de menu balk. Bij het maken van een afspraak kun je aan geven dat je een rug, nek en schouder massage wilt. Afhankelijk van hoe stevig je gemasseerd wilt worden kun je kiezen uit de sport- ontspannings- of holistische massage.

Informatie over de verschillende massages bij Praktijk Uit Handen in Nijmegen- Lent

Informatie over de massage tarieven

Schouder oefeningen en zelf massage:

Door eens per uur een aantal oefeningen te doen waarbij je je standaard houding doorbreekt, wordt de doorbloeding gestimuleerd en ontspannen je spieren. Zo neemt de spanning in rug nek en schouders af en neemt je productiviteit toe. Hier vind je een aantal voorbeelden:

Artikelen in Rug-, nek- en schouder massage in Nijmegen-Lent