review-lomi-lomi-massage-retreat-vakentie review-lomi-lomi-massage-retreat-vakentie

Ervaringen met de Lomi Lomi Massage Retreat

"Wat heb ik afgelopen week veel genoten en geleerd. Lotte is echt een master in het geven van Lomi Lomi massages. Dat had ik zelf al eerder mogen ervaren. Deze week mocht ik de massage zelf leren geven. Lotte is een hele fijne docente ze geeft heldere uitleg, instructies en feedback. Ze heeft aandacht voor iedereen.  Haar liefdevolle houding maakt dat je je helemaal welkom voelt. Ze heeft veel aandacht voor de dans/ bewegingen van de gever tijdens de massage. Echt vanuit je lichaam leren masseren en dat werkt heilzaam tijdens de massage. De ochtenden worden gestart met een Flying Dance Meditatie op Hawaiiaanse muziek. Haar passie voor deze massage is duidelijk zichtbaar. Ze deelt een compleet pakket brengt hierbij ook de achtergronden en de cultuur onder de aandacht. De plek in Zeeland “de Schouw” was hierbij een geweldige combinatie. Een massage leren geven en tevens de rust, ruimte en relaxen op deze mooie plek met heerlijk gezond eten. Dank je wel lieve Lotte. Ik ga zeker de vervolg cursus nog bij jou volgen. Inmiddels heb ik vol vertrouwen mijn eerste massages mogen geven en waren de cliënten heel erg tevreden."

- Anoek Gadiot-


"Bedankt Lotte dat je deze ontdekkingsreis hebt begeleidt . Om mee te mogen doen en onderdeel te zijn van deze groep is een bijzondere ervaring geweest. Ik heb veel (internationale) groepen mogen begeleiden en ook onderdeel mogen zijn van krachtige groepen, maar deze was erg speciaal. Je hebt de groep uitgedaagd, het laten ontstaan en het laten stromen.


Lomi Lomi principes heb je ons verteld, laten doen en in de groepssessies laten ervaren. Ik ben blij dat ik Lomi Lomi beginselen heb geleerd. Ik vond het bijzonder om deel te mogen zijn van deze groep, empathische en krachtige mensen. Me door ze laten aanraken en andere te raken in een veilige omgeving was voor mij indrukwekkend en een helende ervaring. Het galmt bij me nog steeds na, een heerlijk gevoel. Dank daarvoor aan mijn medecursisten. 


Met een aantal medecursisten mag ik jouw massagetechnieken en achterliggende principes, oefenen om die in ons 'systeem' te krijgen. Ik hoop een punt te bereiken dat ik een complete massage kan geven in algehele ontspanning en die dan ook overbreng. Dat om mijzelf te bewijzen dat ik het kan én dat ik het meer dan leuk vind.


Tot ziens en stromend plezier,"

- Wim L.-


"Vorig jaar heb ik de Lomi Lomi beginnerscursus in retraitevorm gevolgd. Lomi lomi is een geweldige massage om te ontvangen, te leren en te geven! De retreat is zeker intensief want er valt veel te leren, gelukkig kregen we een duidelijke hand-out en later ook instructievideo's mee. De locatie in Zeeland, het eten en de begeleiding van Lotte Kaptijn maakten het voor mij een TOP week.

In mijn praktijk Lomi ik wekelijks en krijg ik geweldige reacties op deze massage"

- Mirjam Smit-


"We hebben in november 2021 de Lomi-Lomi basiscursus geboekt. 

Dit was onze eerste massagecursus en we wisten niet wat we konden verwachten.

 

De 6-daagse Cursus werd gegeven in het kuuroord “de Schouw” in Noordgouwe en we kregen een warm ontvangst. Het gebouw heeft een uitnodigend karakter, mooie architectuur en overal zijn er fraaie versieringen met edelstenen en symbolen te ontdekken.  

De voorzieningen in het centrumgebouw zijn royaal maar niets is overladen. Er is een royale Wellnessruimte (sauna, warm- en koudwaterbaden) een stiltecentrum, yoga ruimte en mogelijkheid tot massages. Kortom een locatie om je te kunnen opladen.

 

De Lomi-Lomi cursus die door Lotte werd gegeven was professioneel; het niveau was goed afgestemd op beginnende en gevorderde masseurs 

Lotte heeft met haar warme persoonlijkheid onze groep gemotiveerd weten te leiden en werd ondersteund door haar capabele assistente Maritha.

De Lomi-Lomi massage heeft een diep effect op lichaam en geest; het was fantastisch !

We hebben enorm veel geleerd en zijn erg dankbaar voor alle nieuwe ervaringen.

 

Een hele week hebben we puur genoten – van de cursus, de locatie, de contacten en absoluut van de maaltijden die met Pure Passie deskundig bereid werden door Karin volgens de Vijf-elementen-voedingsleer. Het eten was steeds verrassend en ongelooflijk lekker."

- Joy en Marien en namens alle deelnemers - " Toen ik thuiskwam na de Lomi Lomi retraite en mijn vrouw vroeg hoe ik het ervaren had, kon ik het eigenlijk niet met woorden uit leggen…

Voor mij begon het al bij de aankomst; je komt daar in een oase van een fantastische energie, het respect en het elkaar laten zijn, wat zijn is.

Ik vond het een intensieve week die mentaal en emotioneel aardig wat heeft losgemaakt. Maar ondanks dat wil ik je bedanken voor het prachtige vak wat je mij geleerd hebt; je bent kundig, gevoelig ( waardoor je de groep goed aanvoelt) en overigens een oprecht eerlijk en leuk mens.

 

Toen ik thuis kwam zei mijn vrouw “ik heb een andere man teruggekregen” (In positieve zin). 

Ik vertaal het voor mezelf als volgt: Ik heb een energetische stap gezet en mijn gevoeligheid heeft een hele grote stap gemaakt. Ik geef meer liefde en krijg ook meer liefde. Het is een spirituele groei die ik heb gemaakt.

 

Ik ging naar de retraite met het idee dat ik een mooie massage ging leren en had er geen idee van dat hij veel meer los zou maken dan fysieke blokkades. Achteraf gezien ben ik blij dat dit op mijn pad is gekomen en ik luister met veel liefde de muziek, om terug te gaan naar die fijne week, en de mooie Lomi Lomi massage die ik straks ga geven.

 

Ik wil je met alle liefde bedanken voor deze ervaring."
- Mark Haagen-


"Door de training Lomi Lomi massage werden we door Lotte op unieke wijze heen geloodst. Lessen in Hawaiiaanse levenswijze waarbij we de diepere geheimen van de vroegere Sjamanen werden aangereikt. Onderricht in de Flying Dance die zo kenmerkend en noodzakelijk is voor het goed uitvoeren van de Lomi Lomi Massage en het geduld met het uitleggen van de verschillende grepen van de massage die de beleving tot één geheel maken. Lotte had hierbij de ondersteuning van assistente Maritha die de groep ook heel fijn heeft geholpen met haar ervaringen en bij kon springen om de bijzondere massagegrepen te verduidelijken waar we even vastliepen.

Wat een bijzondere massage is dit toch. Wat hem echt zo bijzonder maakt is dat hij niet alleen bedoeld is voor het wegnemen van spanningen in de spieren en het rust brengen in het lijf maar dat tijdens de massage ook de ziel wordt uitgenodigd een ontspannende reis te maken.

Rondom de Lomi Lomi massagecursus waren de kamers fijn, het weer prima en de hele week hebben we gesmuld van het pure, vegetarische eten van het geweldig kokende paar van Puur Koken Met Passie. We hebben leuke gesprekken gehad met onze medecursisten over de vorderingen met de massage, allerlei wereldproblemen en natuurlijk ook over de mensen zelf.

Zes dagen in een andere wereld die we iedere geïnteresseerde van harte kunnen aanbevelen.

Het hoogtepunt van de week was voor ons wel de demonstratie van de perfect uitgevoerde Lomi Lomi door Lotte op een vrijwilligster. Wat een kunstvorm, wat een vloeiende lijnen, wat een kracht en toch ook tederheid. Je voelde zelf hoe de spieren lagen te genieten van de knedingen en strijkingen. Doordat de massage op het gehele lichaam met een overvloed aan massageolie wordt uitgevoerd vloeit alles in elkaar over en waan je je tijdens de massage in één grote golf van souplesse. Toen Lotte bezig was scheerde ze met volle overgave als een zwaluw over het lichaam. Zoals een zwaluw tijdens de zomerse vlucht veel irritante muggetjes uit de lucht hapt zo neemt Lotte tijdens haar dansende vlucht de irritaties en ongemakken uit het gemasseerde lijf mee. Als toeschouwer raak je gewoon geëmotioneerd. Het is kunst met een grote K.

Na een pittige week van stevig door oefenen kunnen we zeggen dat we een beginnetje hebben gemaakt voor wat hopelijk in de komende tijd ook een mooie massage kan worden. Het is voor ons wel zaak om veel te oefenen en, mede aan de hand van de instructievideo’s die we van Lotte mee hebben gekregen, de grepen vloeiender te laten lopen."

-Gerard en Monique-