Lomi Lomi Massage retreat

Leer de traditionele Temple Style Lomi Lomi op een unieke plek in Zeeland

De helende vorm van lichaamswerk uit Hawaii: Lomi Lomi Massage: Kahu Abraham Style

Tijdens deze retreat week (6 dgn.) leer je op een unieke plek en in vakantie sfeer een traditionele Lomi Lomi massage geven van 90 min. Naast het lesprogramma is er voldoende tijd en ruimte om te ontspannen en genieten van de zee, sauna, prachtige tuin, het eten, elkaar en de momenten met jezelf.


Deze Hawaiiaanse Massage is als een vloeiende dans op het lichaam. De bewegingen hebben hun oorsprong in de Hula dans en gevechtskunst.  Er wordt veel met de onderarmen gemasseerd in lange strijkingen zodat de vitale energie weer goed gaat stromen en lichaam, gevoel en bewustzijn in balans worden gebracht. Deze manier van bewegen in combinatie met de aandachtsvolle aanraking maakt het een unieke massage beleving die diep doorwerkt op het fysieke-, energetische- en emotionele lichaam.

Data: 21-26 november 2021 (nog 1 plek!)

17- 22 april 2022

26 juni - 1 juli 2022

Voordelen van deze retreat

Je leert een volledige Lomi Lomi Massage geven van 1,5 uur

Inhoud cursus


Gratis lessen in yoga en meditatie

Kracht van de groep


unieke locatie met vrij gebruik van sauna, zwembad, ruime tuin en dicht bij de zee

Locatie

(h)eerlijk eten, met liefde, creativiteit en vakmanschap bereid.

Vakantie en cursus in één

met voldoende tijd voor ontspanning

Fijne mensen leren kennen

Volledig verzorgde Massage retreat

Deze week wordt gegeven op een unieke locatie (geïnspireerd op Gaudi) in Zeeland. Naast de Lomi Lomi Massage lessen kun je tijdens deze week gebruik maken van de prachtige tuin, de heerlijke sauna en het warm water bad. Daarnaast worden alle maaltijden verzorgd; je kunt rekenen op originele smaaksensaties en met passie bereide, gezonde voeding. Op de vrije middagen en in de avond kun je uitwaaien aan zee, relaxen of waar je ook zin in hebt. 

"Toen ik thuiskwam na de Lomi Lomi retraite en mijn vrouw vroeg hoe ik het ervaren had, kon ik het eigenlijk niet met woorden uit leggen…

Voor mij begon het al bij de aankomst; je komt daar in een oase van een fantastische energie, het respect en het elkaar laten zijn, wat zijn is.

Ik vond het een intensieve week die mentaal en emotioneel aardig wat heeft losgemaakt. Maar ondanks dat wil ik je bedanken voor het prachtige vak wat je mij geleerd hebt; je bent kundig, gevoelig ( waardoor je de groep goed aanvoelt) en overigens een oprecht eerlijk en leuk mens.

 

Toen ik thuis kwam zei mijn vrouw “ik heb een andere man teruggekregen” (In positieve zin). 

Ik vertaal het voor mezelf als volgt: Ik heb een energetische stap gezet en mijn gevoeligheid heeft een hele grote stap gemaakt. Ik geef meer liefde en krijg ook meer liefde. Het is een spirituele groei die ik heb gemaakt.

 

Ik ging naar de retraite met het idee dat ik een mooie massage ging leren en had er geen idee van dat hij veel meer los zou maken dan fysieke blokkades. Achteraf gezien ben ik blij dat dit op mijn pad is gekomen en ik luister met veel liefde de muziek, om terug te gaan naar die fijne week, en de mooie Lomi Lomi massage die ik straks ga geven.

 

Ik wil je met alle liefde bedanken voor deze ervaring.
Mark Haagen

Wat leer je in de Lomi Lomi Massage vakantie?

In deze zevendaagse retreat is de volledige basiscursus Lomi Lomi Massage geïntegreerd. Je leert:

  • essentiële Lomi Lomi principes zoals gronding, adem, flow, verbinding hart en handen en verbinden van lichaamsdelen, komen aan bod en deze ga je integreren in de massage. Ze zorgen er voor dat je behandeling in de diepte werkt, de verschillende delen in jezelf (zowel op fysiek als mentaal en emotioneel niveau) weer met elkaar worden verbonden en het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.
  • de Flying Dance Meditatie ( Ka'aleleau) is de basis van de Temple Style Lomi Lomi. Het is een beoefening waarmee je blokkade's in jezelf opruimt en je Lomi Lomi massage krachtiger wordt.
  • Je leert een volledige Lomi Lomi massage geven van ongeveer 90 minuten. Zowel basis technieken als geavanceerde Lomi Lomi massage technieken komen aan bod, zoals: mobilisatie van gewrichten, je onderarmen en ellebogen op diverse manieren leren gebruiken in de massage en technieken om onder het lichaam door te masseren.
  • minder belasting van je vingers en polsen doordat je bij de Lomi Lomi massage veel met je onderarmen masseert. 
  • er wordt aandacht besteed aan de Hawaiiaanse achtergrond en traditionele visie.
  • je ontvangt veel persoonlijke feedback waarbij aandacht wordt besteed aan lichaamshouding en werken vanuit je hele lichaam. Aan hoe je optimaal kunt bewegen rond de tafel en hoe je kunt masseren vanuit ontspanning op een manier die je zo min mogelijk fysieke kracht kost en waarbij je tegelijkertijd diep werkt.

Les materiaal en voor wie

Bij de Lomi Lomi massage cursus ontvang je een handleiding en on-line video's waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd. Hierdoor kun je wat je geleerd hebt ook thuis gemakkelijk blijven oefenen en integreren. 


De retreat is zowel voor beginnende als ervaren masseurs aangezien het een hele nieuwe manier van masseren is.


Data Lomi Lomi Massage vakantie

21-26 november 2021 (nog 1 plek)

17- 30 april 2022

26 juni - 1 juli 2022


Tarieven

De hieronder vermelde tarieven zijn inclusief cursus, verblijf, eten, workshops en alle faciliteiten.


Indien je kampeert op het terrein, is de investering 985 euro

Vanaf € 1045 op basis van een  3/4 persoons kamer.

Een 1 of 2 persoons kamer is ook te boeken tegen een meerprijs. De exacte tarieven vind je op deze pagina, onder Tarieven/AanmeldenTip: i.v.m. de voorlopige 1,5 m. samenleving wordt aangeraden om een 1 persoons kamer te boeken, een kamer met 1 persoon te delen of te kamperen. Deze plekken zijn beperkt, dus schrijf je tijdig in. 

Elementen in de Lomi Lomi Massagecursus retreat

De kracht van de groep

Deze retreat wordt mogelijk gemaakt door Fit Body&Mind; dé organisator van retreats en vakanties die bewustwording, persoonlijke groei en genieten met elkaar combineert. Naast de Lomi Lomi Massage vakantie / retreat, wordt er ook een cursus yoga en persoonlijke ontwikkeling aangeboden. Zo zijn we omringd door fijne mensen die open staan voor contact maar je ook laten als je daar behoefte aan hebt. In de ochtend zijn er soms open lessen van bijvoorbeeld yoga en meditatie en in de avond is er soms een open workshop of is het vrij dansen. Hier kun je als je wilt aan deelnemen maar je kunt er ook voor kiezen om de sauna in te gaan, een wandeling te maken of te relaxen.

Professionaliteit met veel persoonlijke aandacht...De dagen zijn intensief, met veel informatie om in je op te nemen en toch zorgt Lotte voor rust en ruimte... Lotte is kundig, gepassioneerd en heeft een zeer toegankelijke persoonlijkheid.. 

Aukje Koole

Retraite & Wellness Centrum 

De Schouw

De all-in retreat wordt verzorgd in samenwerking met de organisatie Fit Body& Mind en Centrum De Schouw. Het retraite en wellness centrum ligt in Zeeland, nabij Zierikzee en het strand. Het is een sfeervolle locatie in de polder waarbij de vormgeving is geïnspireerd op Gaudi. Verder is er een ruime gemeenschappelijke ruimte met open haard, sauna, zwembad en ruime tuin.

(H)eerlijk, lekker en gezond eten

De balans tussen gezond én lekker eten weten de koks goed te vinden. Een paar keer per dag is er een (vegetarisch) lopend buffet met unieke en heerlijke smaakcombinaties.

(Er kan ook rekening worden gehouden met intoleranties en allergieën.)

aloha-betekenis

Zelf volg ik al jaren workshops en cursussen in het domein van de massageopleidingen en heb mijn eigen praktijk in Leuven. Deze opleiding was echter bijzonder. Uiteraard ligt interesse aan de basis maar Lotte maakte er een parel van een workshop van. Naast haar jarenlange ervaring met Lomi Lomi massages en haar talent als docente weet ze je te boeien, motiveren, ondersteunen,... met een enorme passie en geduld. Haar focus ligt op de professionele begeleiding van de cursisten. Zelfs binnen de groep (bovendien fantastisch) heb je het gevoel dat ze je individueel begeleidt doorheen de workshop. Haar trots is dan ook op het einde van de basiscursus een groep cursisten af te leveren op de wereld van massagetherapeuten en massageliefhebbers met kennis van zaken en een groeiende passie voor Lomi Lomi als holistische massage. Ik heb me alvast ingeschreven voor de vervolgmodule in het voorjaar 2022. Proficiat Lotte, je bent een krak in je vak! 

Peter  RelaxLeuven

Ik wil me graag aanmelden... 

De aanmelding verloopt via de organisatie Fit Body en Mind. Door op onderstaande knop te klikken kom je op hun website. Rechtsboven vind je vervolgens de aanmeld button. Ook vind je door op onderstaande knop te klikken meer informatie over het programma, de locatie en andere praktische informatie

Aangepaste 1,5 meter retraite met laagdrempelige inschrijfregeling

Als de richtdata van versoepeling door gaan, gaat de retreat gewoon door. Omdat nog niet volledig bekend is hoe de Corona maatregelen gaan zijn tegen die tijd, begrijp ik dat je het spannend vindt om je in te schrijven. Er geldt nu daarom een speciale laagdrempelige inschrijfregeling, zodat je geen risico loopt dat je geld verliest. Je betaald slechts 50euro aan en het restant pas als zeker is dat de retreat door gaat.
arrow_drop_up arrow_drop_down