Waarom Lomi Lomi Massage dieper werkt dan een “gewone”massage, langer effect heeft en transformatie ondersteunt …
05 februari 2014 

Waarom Lomi Lomi Massage dieper werkt dan een “gewone”massage, langer effect heeft en transformatie ondersteunt …

Lomi Lomi Massage gaat verder waar “gewone” massage ophoudt. Het heeft een rijke (Hawaiiaanse) historie en dat merk je. Naast de diepgang, het herstellen van verbinding met jezelf en het meer ervaren van je non-dualiteit, brengt Lomi Lomi Massage je meer in contact met je onderbewuste zodat je makkelijker inzicht krijgt in vastgezette patronen en deze los kunt laten.Als je je over kunt geven aan de sessie, brengt het je dichter bij je essentie, je oorspronkelijke zijn. Wat mensen vaak ervaren is een diepe ontspanning die verder gaat dan het fysieke niveau, zoals innerlijke rust, helderheid, inzichten en vertrouwen.

Wat geeft Lomi Lomi Massage zijn genezende kracht?

In de Lomi Lomi Massage zijn oeroude wijsheden uit Hawaii geïntegreerd. Hier volgen er een paar:

–        Bij de Kahu Abraham stijl, ook wel Temple Style genoemd, masseer je veel met de onderarmen in vloeiende bewegingen. De armen bewegen vaak onafhankelijk van elkaar waardoor je cognitieve denken niet meer kan volgen waar en hoe je wordt aangeraakt. Lukt het om je hier aan over te geven, dan kom je in een andere bewustzijnsstaat. Dit geeft de mogelijkheid om transformatieprocessen op gang te brengen op verschillende niveaus on jezelf.

–        De Lomi Lomi masseur beweegt vanuit zijn hele lichaam en laat a.h.w. energie door zich heen stromen die beschikbaar is voor degene die op tafel ligt. De energiestroom van de cliënt wordt gemobiliseerd en blokkades worden in beweging gebracht. Gevolgen kunnen zijn: verdiepte ademhaling, loslaten van spanning, verbeterde circulatie van bloed en lymfe. Herstellen van de verbinding tussen verschillende lichaamsdelen en herstellen van de balans van en connectie tussen lichaam, ziel en geest.

–        De bewegingen die gemaakt worden zijn voor een deel gebaseerd op oeroude principes en mystieke tekens, die hun heilzame werking al lang hebben bewezen. Zo komen de lemniscaat en de spiraal veel voor. De lemniscaat werkt verbindend en harmoniserend, de spiraal kan ondersteunen bij de energie meer naar binnen brengen of juist meer naar buiten brengen.

–        De aard van de massage bewegingen draagt veel in zich van de kwaliteit van water; doorgaand, vloeiend, veranderlijk en lomi lomi massage den haagzowel zacht als krachtig. Het element water is verbonden met onze emoties en kan informatie in zich dragen en overbrengen. Dit kan een positieve bijdrage leveren aan het herstellen van onze balans en stimuleren van ons zelfgenezend vermogen.

Uitleg: Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water. De kwaliteit en intentie waarmee je het water omringt bepaald voor een groot deel hoe het zich gedraagt en of het energie geeft of kost. Dit is zichtbaar in het onderzoek van Dr Emoto , die water liet kristalliseren onder verschillende omstandigheden.  Maar ook bij het vitaliseren van water en andere vloeistoffen of bij de toepassing van homeopathie, is gebleken dat vloeistoffen, en in ons lichaam is dat water, informatie kan bevatten die bij kan dragen aan onze gezondheid. Bij het potentieren wordt ook gebruik gemaakt van oa. de lemniscaat beweging en de spiraal beweging.

Wil je meer weten over de Lomi Lomi Massage bij Praktijk Uithanden in Den Haag? Kijk dan op https://www.praktijkuithanden.nl/lomi-lomi-massage/

Tiny
Door

Tiny

op 11 Oct 2017

Mag het ook een vraag zijn ? nl mag lomi lomi ook als je een nekhernia hebt ????

Lotte Kaptijn
Door

Lotte Kaptijn

op 11 Oct 2017

Beste Tiny,Of je gemasseerd mag worden met een nek hernia (in jouw specifieke geval) kun je het beste navragen bij een arts of fysiotherapeut. Zij hebben meer inzicht in het medische aspect en wat wel en niet kan en mag. Op dit moment masseer ik een persoon die een nek hernia heeft gehad (en momenteel niet actief is) en iemand met slijtage bij de wervels in de nek. Zij zijn echter doorverwezen door een chiropractor. En uiteraard laat ik bij hen de mobilisaties van de nek achterwege. Ik raad je aan om het na te vragen bij je behandelaar. Geeft deze een "Ja" dan ben je van harte welkomEen massage kan pijn verminderen en verlichting geven bij spanningsklachten (door omliggende spieren en compenserende spieren te masseren) die voort komen uit een blessure of aandoening. Het is echter geen medische behandeling. Heb je meer vragen, stel ze gerust!Hartelijke groet Lotte

Reactie plaatsen