Gezonde voeding als basis voor een gezond lichaam en geest
05 september 2013 

Gezonde voeding als basis voor een gezond lichaam en geest

Zuivere voeding geneest je lichaam. Het wordt steeds duidelijker hoe groot de invloed is van ongezonde of gezonde voeding op de gezondheid van je lichaam en ook op je psyche. Zo zijn de vetzuren die je eet belangrijk voor de opbouw van je celwanden en je hersenen. En is het aan te raden dat 30% van wat je per maaltijd eet, uit rauwe producten bestaat.

Toen ik laatst weer een leverreiniging deed en de week daarvoor geen zuivel, suiker en vlees of vis at, merkte ik dat ik veel lekkerder in mijn vel zat en meer energie had. Nu vind ik Dudok appeltaart en chocola té lekker om nooit meer te eten, maar ik word me wel steeds bewuster van wat me oplaad en wat energie kost. Zo zijn langdurige spanningsklachten, zoals pijn in schouders, rug ed., ook een teken van disbalans die met gezonde voeding voor en groot deel is op te vangen. Voldoende slapen, ontspannen, aandacht voor je innerlijk zijn ook belangrijk. Als je op de volgende link klikt, vind je een overzicht van voedingsmiddelen met veel gezonde stoffen er in: Overzicht gezonde voedingsmiddelen

 

Reactie plaatsen