holistische massage-nijmegen

Holistische Massage

...aandacht voor de gehele mens

Bij holistische massage wordt de mens als geheel benaderd. Stress, pijn, slapeloosheid, ziekte etc. wordt gezien als het gevolg van een te lange disbalans. Zo is de plek waar de klacht zich voordoet vaak niet de plek of het vlak waar de klacht is ontstaan. In jezelf hangt alles met elkaar samen en beïnvloed elkaar; lichaam, voelen, denken. Deze holistische massage heeft als uitgangspunt om het geheel opnieuw in balans te brengen, en richt zich op het stimuleren van het zelf herstellend vermogen. 

Toelichting op de Holistische Massage

Holistisch betekent: aandacht voor het geheel. In de westerse geneeskunst wordt de mens vaak vanuit het fysieke óf emotionele benaderd: als je ziek bent of pijn hebt, krijg je een pilletje of word je geopereerd. Als je depressief bent krijg je vrij gemakkelijk anti-depressieva voorgeschreven. Er wordt meestal niet gezocht naar de achterliggende oorzaak. Vanuit de oosterse visie wordt ziekte gezien als het resultaat van een een te lang aangehouden disbalans of stagnatie van energie. Je lichaam geeft je als het ware een waarschuwing. Als enkel de gevolgen worden bestreden, haal je a.h.w. de batterij uit de brandmelder (de brand is daarmee niet geblust!), en zullen de klachten terug komen of zal er zich een ander ongemak voordoen. 

Voorbeeld

Zo kun je bijvoorbeeld regelmatig last hebben van hoofdpijn. Je voelt dit in je hoofd. De fysieke spanning zit echter vaak in de nek. En het onderliggende patroon kan zijn dan je jezelf (vaak onbewust) zeer verantwoordelijk voelt. "De wereld op je nek neemt". Door én de nek te behandelen én inzicht te krijgen in je patronen, kan er verlichting van de hoofdpijn optreden, of kan hij zelfs verdwijnen.


Bij deze holistische massage in Den Haag wordt de energiestroom weer op gang gebracht en evt. aanwezige blokkades in beweging gezet. Ook wordt het lichaam in zijn geheel behandeld. Zo kan het masseren van de voeten of het losschudden van het bekken gebied een positief effect hebben op het loslaten van spanning in schouders en nek.


Wil je meer informatie of een afspraak maken? 

Je kunt bellen naar 06-199 99 547 of gebruik onderstaande button.


Uiteraard kan er ook fysiek dusdanig iets spelen dat het medisch verholpen dient te worden. Deze massage geldt dan ook geenszins ter vervanging van een therapeut of specialist. Indien ik vermoed dat er meer speelt dan bijvoorbeeld stress, zal ik je altijd doorverwijzen.