lomi-lomi-massage-cursus

Leer het helende lichaamswerk uit Hawaii:
Lomi Lomi Massage

Lomi Lomi Massagecursus van 5 dagen

Inclusief gratis instructie video's

Temple Style Lomi Lomi Massage

Er zijn verschillende stijlen Lomi Lomi Massage. De meest bekende in het westen is de Kahu Abraham Style, ook wel Temple Style Lomi Lomi Massage genoemd. Elke stijl heeft specifieke kenmerken en werking;  de Temple Style is een vloeiende, dans achtige massage met de onderarmen vanuit verbinding en aandacht. Door de intentie, de stromende bewegingen en de integratie van adem en ritme werkt het harmoniserend op lichaam, emoties en psyche. 


De effectiviteit van Lomi Lomi Massage

Het bijzondere van deze massage is dat het zijn wortels heeft in de Hawaiiaanse spiritualiteit en het dus veel meer is dan een massage. In Lomi Lomi is de visie van Huna en Ho'oponopono geïntegreerd en zijn persoonlijke ontwikkeling en transformatie belangrijke elementen in de massage. Dit in combinatie met de specifieke manier van aanraken, zorgt voor:

 • herstellen van de verbinding tussen verschillende lichaamsdelen (holistische benadering)
 • in balans brengen van lichaam, ziel en bewustzijn 
 • toename en verspreiding van vitale energie (Mana)
 • versterken van het immuunsysteem en opruimen van afvalstoffen door stimulatie van het para sympatische zenuwstelsel
 • diepe ontspanning

Lees meer over de kracht van Lomi Lomi Massage in deze blog.

Naar de cursusinhoud


lomi-lomi-massage-workshop
Het voorbije weekend heb ik met een brede glimlach de basiscursus Lomi Lomi massage afgerond. Zelf volg ik al jaren workshops en cursussen in het domein van de massageopleidingen en heb mijn eigen praktijk in Leuven. Deze opleiding was echter bijzonder. Uiteraard ligt interesse aan de basis maar Lotte maakte er een parel van een workshop van. Naast haar jarenlange ervaring met Lomi Lomi massages en haar talent als docente weet ze je te boeien, motiveren, ondersteunen,... met een enorme passie en geduld. Haar focus ligt op de professionele begeleiding van de cursisten. Zelfs binnen de groep (bovendien fantastisch) heb je het gevoel dat ze je individueel begeleidt doorheen de workshop. Haar trots is dan ook op het einde van de basiscursus een groep cursisten af te leveren op de wereld van massagetherapeuten en massageliefhebbers met kennis van zaken en een groeiende passie voor Lomi Lomi als holistische massage. Ik heb me alvast ingeschreven voor de vervolgmodule in het voorjaar 2022. Proficiat Lotte, je bent een krak in je vak!
Peter  RelaxLeuven

Eerst volgende cursusdata 2023:

16,17,18 april en 14,15 mei Nijmegen (nog 2 plekken)


Wat leer je in de Lomi Lomi Massagecursus?


Praktijk Uit Handen biedt een vijf daagse Level 1 cursus Lomi Lomi Massage aan en een vier daagse Level 2 cursus in Den Haag en Nijmegen. De inhoud van Level 1:

 • essentiële Lomi Lomi principes zoals gronding, adem, flow, verbinding hart en handen en verbinden van lichaamsdelen, komen aan bod en ga je integreren in de massage. Deze zorgen er voor dat je behandeling in de diepte werkt, de verschillende delen in jezelf (zowel op fysiek als mentaal en emotioneel niveau) weer met elkaar worden verbonden en het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.
 • de Flying Dance Meditatie ( Ka'aleleau) is de basis van de Temple Style Lomi Lomi. Het is een beoefening waarmee je blokkade's in jezelf opruimt en je Lomi Lomi massage krachtiger wordt.
 • Je leert een volledige Lomi Lomi massage geven van ongeveer 90 minuten. Zowel basis technieken als geavanceerde Lomi Lomi massage technieken komen aan bod, zoals: mobilisatie van gewrichten, je onderarmen en ellebogen op diverse manieren leren gebruiken in de massage en technieken om onder het lichaam door te masseren.
 • minder belasting van je vingers en polsen doordat je bij de Lomi Lomi massage veel met je onderarmen masseert. 
 • er wordt aandacht besteed aan de Hawaiiaanse achtergrond en traditionele visie.
 • je ontvangt veel persoonlijke feedback waarbij aandacht wordt besteed aan lichaamshouding en werken vanuit je hele lichaam. Aan hoe je optimaal kunt bewegen rond de tafel en hoe je kunt masseren vanuit ontspanning op een manier die je zo min mogelijk fysieke kracht kost en waarbij je tegelijkertijd diep werkt.

De lesstof wordt op verschillende wijzen aangeboden ( 5 losse dagen of twee blokken van 2 à 3 dagen). En de dagen duren van 10 tot 17 uur.

Ik wil me inschrijven

Ervaringen van cursisten

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Professionaliteit met veel persoonlijke aandacht...

" ...dat is wat ik ervaar in de opleiding Lomi Lomi Massage bij Praktijk Uit Handen. Ondanks de grootte van de groep, 12 cursisten, weet Lotte een sfeer te creëren waarbij iedereen zich gezien en gehoord voelt. De dagen zijn intensief, heel veel informatie om in je op te nemen, en toch zorgt Lotte voor rust en ruimte. De structuur en opzet van de dagen zijn goed in balans. Ik ben oprecht zeer onder de indruk van haar manier van lesgeven. Dit is zeker niet de eerste massage cursus/opleiding die ik volg, ik heb genoeg vergelijkingsmateriaal. Lotte is kundig, gepassioneerd en heeft een zeer toegankelijke persoonlijkheid. Ze werkt duidelijk vanuit haar hart. Al met al, een zeer gedegen, goed gestructureerde opleiding waarin Lotte de juiste snaar weet te raken zodat iedereen met GEVOEL masseert en niet alleen de techniek aanleert. Dank je wel Lotte! Aloha..... "

Aukje Koole

 • Aandacht voor iedereen

  " Ik ben ontzettend blij dat ik de cursus heb gedaan, het is een hele mooie aanvulling op mijn aanbod en de meeste mensen zijn er enthousiast over. Ik vind het steeds voor mijzelf ook heerlijk om te geven, wordt er echt blij van!

  Ik vond jou een hele fijne docent. Je straalt rust en betrokkenheid uit en gedrevenheid en zorgvuldigheid om de Lomi Lomi Massage echt goed over te brengen. Ik ben op internet ook wel cursussen van bijv. 1 dag tegen gekomen, wat toch eigenlijk zo'n mooie massage gruwelijk tekort doet. Het was heel prettig dat er een assistent bij was, zo had ik het gevoel dat er echt voor iedereen aandacht was. Óók de DVD werkte heel fijn, ik heb hem werkelijk grijs gedraaid en bekijk hem nog steeds regelmatig. Samen met de handleiding een prima naslagwerk.... En dan het gezamenlijk zorgen voor de lunch... ik vond dat ook erg leuk, lekker en gezellig! Denk dat het mede bijdroeg aan de goede sfeer!........Kortom, ik zou jou zéker aanbevelen als iemand zou overwegen een Lomi Lomi cursus te gaan doen!!

  Lotte, nogmaals enorm bedankt."


  José Groenenboer

  Leerrijke, intense dagen met veel genieten...
  ...De opleiding voldeed helemaal aan mijn verwachtingen. Lotte zorgt voor een warme, open, liefdevolle, veilige en verbindende sfeer en ze ademt als het ware Lomi Lomi. De manier waarop elke opleidingsdag is opgebouwd alsook de aangeleerde massage is echt top. Het waren leerrijke maar intense dagen met ook heel veel genieten. Nogmaals heel veel dank Lotte en Louis voor de geweldige opleiding en de professionele en liefdevolle ondersteuning en uiteraard jullie geduld. Iedereen die zich graag wil bekwamen in het geven van een Lomi Lomi massage is bij Praktijk Uit Handen aan het juiste adres en bij Lotte in goede handen.
  Gert de Ceuster

  Ik wil meer ervaringen lezen...

  De kracht en kwaliteit van  water

  De Lomi Lomi massage heeft dynamiek, kracht, flow en is doordrongen met de kwaliteit van het element water. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 75% uit water en is een drager van informatie. Het kan onze onbewuste intenties en emoties opslaan, wat zijn uitwerking heeft op fysiek en emotioneel niveau. Masaru Emoto heeft hier 20 jaar studie naar verricht; positieve omgevingen, woorden en geluiden hebben een harmoniserende, vitaliserende werking. En negatieve intenties, haatdragende woorden ed. brengen disharmonie en verminderen het energiepijl.  Op verschillende niveau's speelt de Lomi Lomi massage hier op in waardoor de behandeling diep doordringt op cel niveau.

  Praktische informatie Lomi Lomi Massage cursus

  Data en Kosten: 

  Wegens het verwachten van een kindje eind deze zomer zijn er tijdelijk geen nieuwe cursussen gepland. Wel kun je nog mee doen met de Lomi Lomi Massage retreat eind juni. De volledige basiscursus Lomi Lomi Massage als 6 daagse vakantie; geheel verzorgd met (h)eerlijk eten, in de buurt van de zee, groot sauna gedeelte met zwembad in het prachtige Wellness centrum de Schouw in Zeeland. Een week vakantie voor jezelf terwijl je een volledige Lomi Lomi Massage leert. Lees hier meer...


  Eerstvolgende Basiscursus Lomi Lomi Massage als losse dagen in regio Den Haag of Nijmegen wordt begin 2023 weer gehouden op de volgende data:

  16,17,18 april en 14,15 mei Nijmegen (nog 2 plekken)


  Kosten voor 5 volledige dagen: 599 euro incl. BTW. 

  Wegens de stijgende gasprijzen waren we helaas genoodzaakt om de cursusprijs te verhogen. 

  Om verzekerd te zijn van een plek dient bij inschrijving reeds 100 euro te worden aanbetaald. 


  Lomi Lomi Massagecursus in retraite vorm

  Volledige Lomi Lomi retraite in Wellness en Retraite centrum de Schouw in Zeeland

  6 aaneengesloten dagen op een prachtige plek in Nederland. 

  Verblijf, cursus, (h) eerlijk eten, sauna, open workshops, grote tuin met zwembad en tijd voor ontspanning. 

  Vanaf ongeveer 1.045 euro op basis van een 3/4 persoons kamer.

  Lees meer door hier te klikken


  Voor wie en wat je kunt verwachten?

  De Lomi Lomi massage cursus is voor zowel beginners als voor hobby matige en geschoolde masseurs met veel ervaring. Het is een intensieve cursus waarin je een volledig nieuwe stijl van masseren leert. De Lomi Lomi Massage vraagt zo'n andere manier van bewegen in het masseren, dat veel bewegingen voor iedereen nieuw zijn. Je kunt het niet sturen vanuit je hoofd. Je balanceert je rechter en linker hersenhelft met elkaar door de asymmetrische bewegingen die je maakt en het kost tijd om dat te kunnen. Er wordt in kleine groepen met maximaal 14 personen gewerkt waardoor je veel persoonlijke feedback krijgt en ieder op zijn eigen werkniveau wordt aangesproken. Meestal is een assistent aanwezig om ieders leerproces te ondersteunen.


  Verder wordt er van je verwacht dat je tussendoor oefent om de hoeveelheid lesmateriaal te kunnen integreren. Het is daarom van belang dat je over een massagetafel beschikt of deze kunt lenen van iemand. 

  Lomi Lomi Massage is meer dan masseren met je onderarmen

  In de cursus gaat het niet alleen om het leren van de massage technieken (want dan geef je een "gewone massage" met je onderarmen) maar om de beweging (flow) door je hele lichaam te laten gaan, en om je de principes en achterliggende visie eigen te maken. Beide vergroten het effect van de massage enorm en zorgen ervoor dat de massage op diepere lagen doorwerkt (lichamelijke-, emotionele-, energetische- laag en de laag van je onderbewustzijn).

  Kennismakingsaanbod en korting

  Wil je eerst ervaren wat Lomi Lomi Massage is en een goed beeld kunnen vormen of mijn benaderingswijze bij je past? Kom dan gerust langs om een 1,5 uur of 2 uur durende Lomi Lomi Massage te ervaren (incl. inleidend gesprek). Besluit je na de massage om deel te nemen aan de cursus, dan ontvang je 50 euro korting! (Kortingen gelden niet in combinatie met andere acties. Ook zijn ze alleen van toepassing bij de 5 daagse Basiscursus).


  Eendaagse Lomi Lomi Massage Workshop

  Wil je eerst kennismaken met de Lomi Lomi Massage om te kijken of het bij je past? Dan kun je er voor kiezen om de Lomi Lomi Massage eerst te komen ervaren, óf om een Eendaagse Workshop te volgen. Meer hierover lees je hier


  Andere mogelijkheid voor korting

  Schrijf je minimaal 2 maanden vóór aanvang van de cursus in en ontvang een korting van 50 euro.


  Overige Praktische informatie

  Verdere praktische informatie annuleringsvoorwaarden en kortingsmogelijkheden vind je hier.

  Inschrijven of meer informatie?