arrow_drop_up arrow_drop_down
lomi lomi bloem

Lomi Lomi Massage

“the loving hands massage”

lomi lomi massage nijmegen

Ervaar hoe veel meer een massage kan zijn

De lomi lomi massage is een complete massage, die lichaam, psyche en gevoel met elkaar verbindt en in balans brengt. Waardoor aanwezige stress makkelijker kan worden losgelaten. Het heeft een diepe werking op ontspanning van de spieren, bindweefsel en het zenuwstelsel en het activeert het lymfesysteem.

De Lomi Lomi Massage is nu ook in Nijmegen te boeken.

lomi lomi massage nijmegen

Lomi Lomi Massage Stijlen

Doordat de traditionele Hawaiiaanse massage verschillende kenmerken heeft en door verschillende families is ontwikkeld, wordt de naam van de grondlegger er aan gekoppeld.

Praktijk Uit Handen heeft zich gespecialiseerd in de Kahu Abraham Kawaii Stijl Lomi Lomi (ook wel ‘Temple Style Lomi Lomi’ genoemd). Hierbij wordt het lichaam gemasseerd met de onderarmen en handen in lange, vloeiende bewegingen over het lichaam. Er wordt door de lomi lomi masseur rond de tafel bewogen met de basisstap uit de Hula dans en de Flying Dance-meditatie ( Ka’aleleau). De bewegingen bij de Temple Style Lomi Lomi Massage zien er uit als dansbewegingen en als bewegingen uit oosterse vechtkunsten. De unieke combinatie van aandachtige aanraking, flow, pule (gebed), intentie en van zachte en diepe bewegingen in combinatie met de adem, maakt dat je in een diepe ontspanning komt en het zelfgenezend vermogen wordt aangesproken.

hawaiiaanse massage

Wat bepaald het effect van een Lomi Lomi Massage?

De lomi lomi massage zorgt er voor dat vitale energie naar elke plek in het lichaam kan stromen. Doordat het lichaam telkens in één vloeiende beweging wordt aangeraakt komen eventueel opgehoopte spanningen vrij en wordt een balans en goede gezondheid gestimuleerd. Typerend voor de lomi lomi massage is het masseren met het zachte deel van de onderarmen en de doorgaande flow. Deze massage techniek weerspiegelt de ritmische beweging van kabbelend water, sprankelende watervallen en krachtige oceaangolven. Ook de elementen vuur, aarde en lucht zijn op hun eigen wijze in de massage verweven. Het lichaam en het zenuwstelsel worden rustig en komen weer in hun eigen natuurlijke ritme waardoor het zelf genezend vermogen wordt aangesproken.

Wat doet de massage op fysiek en energetisch vlak?

Lomi Lomi massage stimuleert de bloedsomloop en het lymfe stelsel en verwijdert hierdoor gifstoffen, bacteriën ed. uit het lichaam. Ook ondersteunt het de ontspanning van het bindweefsel netwerk (fascia) wat door het gehele lichaam loopt. Het verbetert de mobiliteit van gewrichten en versoepelt de lichaamsbeweging. Energetisch gezien vermindert het ophoping van spanning en reduceert het stress en stresssymptomen. Het balanceert de energiestoming in het lichaam oa. doordat verschillende delen van het lichaam opnieuw tot een geheel met elkaar worden verbonden. Vastgezette spanningen komen vrij, blokkades worden opgelost, vitaliteit wordt hersteld en de gezondheid gestimuleerd. Klik op onderstaande link om meer te lezen over of zien van:

Achtergrond van lomi lomi massage

Wil je meer informatie of een afspraak maken?