Reset je spieren: Stress release video 2
07 mei 2015 

Reset je spieren: Stress release video 2

Voor minder fysieke spanning en gezond weefsel

Je spieren resetten is belangrijk om ze soepel, gezond en ontspannen te houden. Onbewust spannen we veel meer spieren aan dan noodzakelijk is om te bewegen en te blijven staan. Stress versterkt het onnodig aanspannen van spieren; op langere termijn zorgt dit voor pijnklachten en degeneratie van je spier weefsel.

Ontspannen door het voelen van het gewicht

Beweging en ontspanning zijn essentieel om je spieren en andere weefsels gezond te houden. In de video zie je een eenvoudige en effectieve manier om dit toe te passen bij je schouders. In- en ontspanning worden afgewisseld zodat de stofwisseling in je spieren op gang komt en je de spanning in je spier weer terug brengt naar zijn oorspronkelijke staat. Zo kan het spierweefsel zijn spanning loslaten (stress release) en weer gezond en soepel worden. De ontspanning wordt geoefend door je te richten op het gewicht van je lichaam of een lichaamsdeel; je spieren ontspannen dan automatisch en komt er ook ruimte tussen je gewrichten.

 

 

Waarom is deze beweging zo effectief?

Als je langdurig een bepaalde houding aanneemt. Bijv bij staand of zittend werk,  zijn bepaalde spieren constant aangespannen. En ook als je weinig aan beweging doet. Hierdoor neemt de afvoer van afvalstoffen en toevoer van voedingsstoffen af, wat een negatieve invloed heeft op kwaliteit de spier. De structuur van weefsel vormt zich naar hoe het wordt gebruikt: is de spier vaak gespannen of wordt hij niet gebruikt, dan verliest hij zijn soepelheid en verstijfd. De kwaliteit van het weefsel neemt hierdoor af (degeneratie) en er kunnen pijnklachten ontstaan.

Wat helpt jou om je schouders te ontspannen?

Er zijn vele manieren die helpen om je lichaam gezond en soepel te houden. Het is waardevol om dit te delen zodat ook anderen daar profijt van hebben. Heb je een gouden tip ;), deel deze dan hieronder.

 

Reactie plaatsen