Shimmering geeft vitaliteit: Stress release video 3
17 juni 2015 

Shimmering geeft vitaliteit: Stress release video 3

Golvende-, ritmische-, vibrerende bewegingen

Grote-, kleine-, ritmische-, golvende- en vibrerende bewegingen, vind je overal terug. In het heelal, de natuur, bij dieren en bij mensen. Het verzorgt de balans die nodig is om gezond te worden en te blijven, het voedt onze vitaliteit.

Ritme vind je in jezelf en de wereld om je heen; bijv. dag- nacht, eb- vloed en de jaargetijden. En ritme integreren in je leven is essentieel om vitaal te blijven; elke eenzijdigheid put uit. Voorbeelden zijn de balans tussen slapen en wakker zijn, ontspanning en inspanning, iets voor andere doen en met jezelf bezig zijn en fysieke of mentale activiteit.

Wat veroorzaakt stagnatie in deze natuurlijke bewegingen?

En al zien we het niet met ons blote oog, in de cellen van planten, dieren en mensen is ook altijd beweging en een soort ritme van in krimpen en uitzetten. Zo houden de cellen hun stofwisseling goed op gang. Deze beweging is nodig om gezond te blijven. In het oosten is dit al duizenden jaren bekend: stagnatie van levensenergie (Qi, prana, chi) veroorzaakt op langere termijn ziekte. Belangrijke factoren die zorgen voor stagnatie van levens energie zijn stress en trauma.

Stress zorgt voor stagnatie en vermindert het ritme en de vibratie en remt daardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Trauma (op zowel emotioneel als fysiek gebied) doet iets vergelijkbaars. Op een bedreigende situatie reageren we vaak door te vluchten, vechten of bevriezen.

Ontladen van stress en trauma

In de volgende video vind je een manier om de levensenergie weer in beweging te brengen. Het eerste deel is uitleg en in het tweede deel demonstreer ik hoe je, aan de hand van dit principe, meer vitaliteit in schouders en armen kunt brengen. Je kunt dit snel, effectief en overal toepassen.

 

Reactie plaatsen