Achtergrond

De massagepraktijk voor bewustwording en massage is sinds 2009 gevestigd in Den Haag. De eigenaresse en tevens masseuse is traditioneel opgeleid in de sportmassage aan het Instituut van Ron Molders, een door  V.O.S. ( gelijk aan N.E.S.M.) en N.B.S.M. erkend instituut, in Rotterdam. Hier heeft de masseuse Lotte Kaptijn uit Den Haag een gedegen kennis opgedaan in fysiologie, anatomie en klassieke massage technieken. Daarna heeft Lotte diverse trainingen en opleidingen gevolgd in holistische massage, waaronder de 2,5 jaar durende opleiding tot Trager Practitioner. Zij is aangesloten bij de Vereniging Trager Approach Nederland, VTAN. Haar visie is dat alles met elkaar in verbinding staat en elkaar beïnvloed.

Visie van de massagepraktijk op massage en gezondheid

massagepraktijk-relatie-lichaam-geestZo beïnvloeden je gedachten je fysieke gesteldheid, maar ook je fysieke gesteldheid beïnvloed hoe je voelt en denkt. Bij Praktijk Uit Handen voor bewustwording en massage in Den Haag wordt dit verband indirect geïntegreerd in de massage. Zo wordt er bij de eerste afspraak een anamnese afgenomen waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen: oude blessures of operaties, fysieke klachten en of deze gerelateerd zijn aan stress of door fysieke overbelasting zijn ontstaan.

Vaak zijn mensen zich er niet van bewust dat bijvoorbeeld hun schouder klachten te maken hebben met patronen die ze van kind af aan al hebben gevormd.  Dat ze onbewust meer verantwoordelijkheid op hun schouders nemen dan bij hun hoort, dat ze zich groot houden ("de boel bij elkaar proberen te houden"). Ze spannen dus onbewust veel meer spieren aan dan nodig is, wat op langere termijn tot allerlei klachten leidt. Hier is winst te halen, want door er bewust van te worden en je systeem weer aan te leren om te ont-spannen, kun je permanent met meer gemak en in ontspannen toestand door je leven bewegen. De Trager Approach is uitermate geschikt om het ont-spannen te leren.

De soorten massage en hun werking

In de massagepraktijk in Den Haag wordt deze combinatie van massage en bewustwording aangeboden. Eerst wordt je begeleid om je aandacht meer naar je lichaam te brengen; door je meer bewust te worden van wat je doet en wat er zich in je lichaam afspeelt, heb je een startpunt voor verandering. Er worden verschillende principes aangereikt waar je vanuit de beweging mee gaat exploreren, zoals het voelen van het gewicht, diverse ritmes ervaren in je lichaam, pauzeren, vragen stellen aan je onderbewuste, etc. Door deze principes te integreren in de bewegingen die je maakt, stuur je impulsen naar het autonoom zenuwstelsel dat het kan ont-spannen. Het parasympatische zenuwstelsel wordt geactiveerd, wat zorgt voor herstel van lichaam en geest.

Bij Praktijk Uit Handen in Den Haag wordt ook ontspanningsmassage en holistische massage aangeboden. Hier ligt de nadruk op stress release en herstel van lichaam en geest. Diverse massage technieken worden gecombineerd om de klacht optimaal te behandelen. Lotte Kaptijn heeft opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van sport massage, Lomi Lomi massage, Tuina (chinese massage), thaise yoga massage, hot stone massage, Trager Approach en intergratieve massage. In de ontspannings -en holistische massage worden de verschillende technieken als een dynamische mix geïntegreerd. De meeste van deze massages zijn echter ook los te boeken bij massage praktijk Uit Handen in Den Haag

Voor toeliching op dit artikel kun je contact opnemen via 06-199 99547

Artikelen in Achtergrond en visie Uit Handen massagepraktijk in Den Haag